Prijava

Vaša prijava

Gotovi praznici i za košarkaše: “Sesarova mašinerija” dočekuje Šibeniku


Ime protivnika zvuči košarkaški romantično, veliko i važno. Šibenka. Prošlo je 37 godina, ali i dalje ćemo se na spomen tog imena prvo sjetiti Dražena Petrovića i one priče iz ljeta 1983. Ubacio je Dražen dva bacanja u finalu protiv moćne Bosne i donio Šibenci titulu, kasnije oduzetu za zelenim stolom, titulu koju najveći hrvatski košarkaš nije želio vratiti…

Gotovo četiri desetljeća prošlo je od tog događaja, Dražen je već godinu potom otišao u Cibonu i nastavio svoj put prema zvijezdama, a klub je živio i preživljavao. Ne nužno tim redom. Promijenio je i ime, zvao se Šibenik, ali sad je ime opet kao nekad, što ne znači da klub nije miljama daleko od onoga što je bio u tim davnim vremenima.

Takva, drukčija Šibenka, u utorak dolazi u Veliku Goricu. Petrovića više nemaju, ali zato ga ima Gorica. Marko Petrović, Draženov nećak, Acin sin, oporavio se od ozljede tijekom kratke stanke i ponovno će biti u sastavu, potpuno spreman za okršaj s klubom s kojim ima posebnu vezu, koji dolazi iz grada u kojem je proveo velik dio djetinjstva. Vraća se i kapetan Ivan Papac, zdravi i spremni su i svi ostali, a to je najbolja moguća vijest za trenera Gorice Josipa Sesara.

I koliko god lijepo zvučala ova priča o povijesti Šibenke, o povratku imena nakon tridesetak godina “krize identiteta”, još ljepše zvuči podatak da je Gorica nakon 13 utakmica na omjeru 9-4. I na trećemu mjestu na tablici, iza Cibone i Zadra, ispred Splita, koji ima isti učinak. To je kapital koji su Goričani donijeli iz jesenskog dijela prvenstva, koje se nastavlja iznimno brzo. Nogometaši i rukometaši u akciju se vraćaju tek s početkom veljače, dok je kod košarkaša vrijeme praznika već gotovo. Sesar je svojim igračima dao po dan, dva slobodno oko blagdana, ali ne više od toga.

Ozljede su zaliječene, trener uživa u situaciji kad ima sve igrače na raspolaganju, a bilo je i više nego dovoljno vremena za pripremu za ovog protivnika. U Šibeniku je u prvom dijelu prvenstva bilo uvjerljivih +24 za Goricu, a u međuvremenu su Šibenčani promijenili i trenera, Miru Jurića zamijenio je Edi Dželalija, a doveli su i jednog novog igrača.

U dresu Šibenke danas će, naime, istrčati i Ivan Vraneš, koji je do prije koji tjedan bio igrač Gorice. Nije bio zadovoljan ovdje, nisu bili zadovoljni njime, i rastanak je bio logična opcija. Sad će biti na drugoj strani, ići će na svoju zamjenu Antu Gospića, koji se u ovoj kratkoj pauzi uspio puno više uigrati s ostatkom momčadi, poloviti sve akcije, kojih kod Sesara ima koliko hoćeš…

Sve u svemu, Gorica u ovu utakmicu ulazi kao favorit i za očekivati je da će se tako i postaviti. Posao neće biti lagan, riječ je o jednom od protivnika s kojima bi se Goričani trebali boriti za mjesto u polufinalu doigravanja, no samim time bi i pobjeda bila toliko važnija. Još kad bi se i tribine lijepo napunile….