Prijava

Vaša prijava

Hajduk iz Gradića: ‘Cilj za proljeće? Od trećeg mjesta dijeli nas pet bodova…’


Gradići su kvalitetom i plasmanom treći klub NS Velika Gorica, odmah iza prvoligaša Gorice i trećeligaša Kurilovca. Kazao bi Ervin Kolarec, dogradonačelnik kojem je i sport u opisu posla, da Velika Gorica ima prirodnu i logičnu hijerarhiju kad je nogomet u pitanju. Slažemo se, mada još poneki četvrtoligaš iz okolice ne bi bio na odmet.
Gradići su u relativno vrlo kvalitetnoj ligi sa 16 klubova, (Karlovac, Segesta, Zagreb, Moslavina Kutina, Zelina, Mladost Zabok, Trešnjevka Zagreb, Tondach Bedekovčina..) jesensku polusezonu završili na devetome mjestu s 21 bodom (šest pobjeda, tri remija, šest poraza, uz gol-razliku 25-20). Treći Dinamo Obrež ima samo pet bodova više, a Odra trenera Zorana Tomčića ima također 21 bod, ali i slabiju gol-razliku.

Igor Hajduk je jedan od nositelja kluba, a već po običaju, bez dvoumljenja se odazvao na razgovor za City portal.

– Možemo biti vrlo zadovoljni jesenskom polusezonom. Poznato je da mi amateri imamo problema s ljetnim pripremama zbog godišnjih odmora i drugih obaveza. Naprimjer, ja sam se minulog ljeta oženio i preskočio desetak treninga, pa smo se kompletirali tek desetak dana prije prvenstva. Ipak, jesenas sam uspio zabiti 11 puta i imam i sedam ili osam direktnih asistencija. Kaže se da uvijek može bolje, ali sve u svemu sam zadovoljan s učinkom i samo se nadam da će me ozljede zaobići, pa da tako nastavim i na proljeće, kao i čitava momčad. Momčad je najvažnija – ispravno rezonira iskusni golgeter koji je zabijao i za Goricu.

Zimske pripreme trebale bi biti učinkovitije od ljetnih, a Hajduk otkriva:

– Pripreme nam počinju u ponedjeljak, 27. siječnja, i mislim da će nas trener Jelavić dobro pripremiti za proljetni dio prvenstva. Imamo punih pet tjedan mukotrpnog rada i mislim da je to dovoljno.

Ciljevi za proljeće?

– Cilj momčadi je da igramo dobar nogomet i da se probamo približiti vodećima. Do trećeg mjesta je samo pet bodova, tako da je to sve dostižno. A osobni cilj je nastaviti tamo gdje sam stao u zadnjem kolu, zabijati i asistirati pa pokušati završiti kao najbolji strijelac lige – optimist je Igor Hajduk.

Poznavajući ga, želje mu nisu nerealne.