Prijava

Vaša prijava

Darko Janječić opet je u sedlu


Potpisnik ovih redaka u nogometu je od kad zna za sebe a nije pretenciozno kazati da posebnijeg, originalnijeg i po mnogo čemu osebujnijeg zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu nije upoznao prije medijskog praćenja Udarnika a kasnije i Kurilovca unazad nekoliko godina. Vjerojatno pogađate, radi se o Darku Janječiću Žici. Suradnja s tadašnjim sportskim direktorom bila je vrhunska a nakon što su se putovi razišli obavezno se tek razmjenjuju čestitke za Uskrs, Božić i Novu godinu. U subotu 25. siječnja putem maila saznali smo da je Darko opet u nogometu i to zanimljivo u Zagrebu na Jarunu! Evo što je Darko javio za City portal.

– Od ljeta odmarao sam i gledao trećeligaške utakmice, nisam bio aktivan ni u jednom klubu. Poziv prijatelja i predsjednika NK Jaruna Grgura Jolića, jednog velikog gospodina i zaljubljenika u nogomet, nisam mogao odbiti i eto me u upravi kluba. Točnije, brinem o sportskom dijelu, seniorskoj momčadi i struci sa sportskim direktorom NK Jaruna, našem bivšem prvoligaškim igračem Željkom Ačkarom, što mi je ujedno i velika čast. Jarun je trenutačno na 7. mjestu 3. HNL središte. Zna se da uvijek težim višem, i boljem, odlučili smo da nam je cilj plasman među tri prve momčadi – kazao je Janječić.

Jurica Šimir, Darko Janječić i Damir Biškup. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Trener Jaruna od ljeta je Damir Biškup a od zime pomoćnik mu je Jurica Šimir iz Odranskog Obreža (ovaj tandem Biškup-Šimir radio je sjajan posao u Kurilovcu i ostavio dubok i trajan trag). Pripreme smo započeli 20. siječnja. Na prvoj prozivci bili su starosjedioci: Spudić, Grdenić Marijan (igrao u Kurilovcu), Šoša, Čerdić, Jazvić, Vučemilović, Pavičić, Komarac, Ivančić, Konjević, Arijan Ačkar, Hodak, Darojković, te ciljana pojačanja Marko Bubnjić ( Lučko), Petar Radoš (Špansko), Romano Gorše (Austrija), te golman Stjepan Sučić (Dinamo OO), a priključena su i 4 nadarena juniora Čičković, Hren, Vrdoljak i Biškup. Pregovaramo još s jednim odličnim igračem a kroz nekoliko dana mislim da će potpisati za naš klub. Atmosfera u klubu je odlična, dečki sjajno rade i ne sumnjam u konačni željeni uspjeh jer imam veliko povjerenje u momčad na čelu s kapetanom Pavičićem (brat mu igra za Rijeku). Nagrada dečkima za uložen trud bit će dio priprema u Međugorju (20-23.02). Prvu pripremnu utakmicu igramo danas 25. siječnja u Veslačkoj protiv Zagreba u 13 sati. Drugu je već u srijedu 29. 01. protiv Lukavca na umjetnoj travi stadiona HNK Gorice u 18 sati. Na kraju još jednom moram spomenuti predsjednika Grgura Jolića, koji je veliki sportski zaljubljenik, entuzijast, sponzor kluba, čovjek koji ima viziju i bez kojeg bi sve ovo bilo jako teško ostvarivo – otkrio nam je opširno svoju novu a slatku preokupaciju Darko Janječić koji bez nogomete ne može, kao ni mnogi drugi ovisnici najljepšeg i najpopularnijeg sporta koji život znači.