Prijava

Vaša prijava

Vrijeme za uzlet: ‘NK Turopolje će već sljedeće sezone loviti viši rang!’


Počevši od vrha, od prvoligaša Gorica, pa sve do dna, nogometno Turopolje ima 18 klubova. A na dnu, na kojem netko uvijek mora biti, trenutačno je NK Turopolje. Društvo iz istoimenog mjesta između Mraclina i Buševca nogomet igra u 2. županijskoj ligi, odnosno sedmom rangu natjecanja, onom iz kojeg se ne ispada.

Kupa iz Pokupskog, drugi naš predstavnik u 2. ŽNL, na zimsku pauzu otišla je kao vodeća, pa je Turopolje otišlo na tu 18. poziciju u goričkog poretku. I bio je to dovoljan razlog da se u klubu pokrenu temeljite promjene. Upravo to se i dogodilo u subotu, kad je održana izborno izvještajna skupština. Razriješeni su sad već bivši članovi Uprave klube te izabrani novi, koji će voditi klub u naredne četiri godine.

“Za novog predsjednika kluba izabran je Mario Filipović, njegov zamjenik bit će Ivan Kovačević, ulogu sportskog direktora preuzeo je Andreas Šejić, a blagajnika Kamenko Beganović. Ostali članovi predsjedništva su Zoran Smrekar, Ivica Hećimović, Josip Filipović, Dragan Trtan, Željko Josić, Ivan Gavrilović i Ladislav Jambrečina”, izvjestili su iz kluba.

Dan poslije organizirano je i prvo okupljanje seniorske momčadi, na kojem je bilo 16 igrača, okupio ih je novi trener Mario Črljenec, koji je došao iz NK Posavca, s kojim je prošle sezone ušao iz sedmog u šesti rang. Došla su i tri nova igrača.

“Ivan Lucin (24) dolazi nam također iz Posavca, a povratnici Damir Josić (22) i Željko Josić (26) iz Dinamo Hidrela. Cilj koji je postavljen jest stabilizirati momčad u ostatku prvenstva, s ciljem pripreme za sljedeću sezonu, u kojoj će se tražiti iskorak i promocija u viši stupanj natjecanja te okupljanje selekcija mladeži”, istaknuli su vodeći ljudi kluba.

Pohvalili su se u Turopolju i da će uskoro biti asfaltirano parkiralište ispred kluba, na čemu se radi već neko vrijeme. I proljetni dio sezone kreće vrlo brzo, već ovog vikenda.

“Prvi ispit seniori imati već u nedjelju, 23. veljače, kad gostuju u Gornjoj Lomnici kod Meštrice, u sklopu 1. kola Kupa NSVG. Utakmica počinje u 15 sati i ovim putem pozivamo navijače da dođu podržati momčad u prvoj službenoj utakmici u 2020. godini.”


Gorica domaćin Obrtničkog foruma