Prijava

Vaša prijava

FOTO Stolnotenisači Zrakoplovne škole treći put uzastopno najbolji na županijskom natjecanju


18.02.2020. Velika Gorica. Županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Natjecanje srednjoškolskih sportskih društava (ŠSD) Zagrebačke županije u stolnom tenisu za djevojke i mladiće održano je danas u dvorani Srednjih škola u organizaciji Ekonomske škole Velika Gorica. Sudjelovalo je ukupno 10 ekipa (4 ženske i 6 muških) iz 6 srednjih škola.

18.02.2020. Velika Gorica. Županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Karlo Radošević. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U konkurenciji djevojaka igrali su: ŠSD Martin (SŠ Dugo Selo), ŠSD Bumbar (Ekonomska škola Velika Gorica), ŠSD Mladost (SŠ ”Ivan Švear”, Ivanić Grad) i ŠSD Ban (SŠ Ban Josip Jelačić, Zaprešić). U konkurenciji mladića natjecali su se: ŠSD Zrakoplovac (Zrakoplovna tehnička škola Rudolf Perešin, Velika Gorica), ŠSD Martin (SŠ Dugo Selo), ŠSD Bumbar (Ekonomska škola Velika Gorica), ŠSD Jastreb (SŠ Jastrebarsko), ŠSD Mladost (SŠ ”Ivan Švear”, Ivanić Grad) i ŠSD Ban (SŠ Ban Josip Jelačić, Zaprešić).

18.02.2020. Velika Gorica. Županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Susreti su igrani na tri pobjede, a mečevi su igrani na tri dobivena seta. Ekipe djevojaka igrale su po jednostrukom bod sustavu (svaka sa svakom), kao i mladići podijeljeni u dvije skupine. Organizaciju je vodila Vesna Ban, prof., a logistički dio natjecanja odlično je odradio Marko Habijanec, trener i igrač STK Velika Gorica Stanfar. Natjecanje je kratkim govorom otvorila ravnateljica Ekonomske škole Vesna Brkljačić. Za sve sudionike priređen je ručak, kao sendviči i sok za prijepodnevni gablec.

18.02.2020. Velika Gorica. Županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu za djevojke i mladiće. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kod djevojaka uvjerljivo su najbolje bile učenice iz Dugog Sela u sastavu: Petra Bulić, Antonela Papak i Josipa Balšić, voditelj Zoran Horina, prof. Kod mladića o prvom mjestu odlučivali su ŠSD Zrakoplovac i ŠSD Jastreb, ‘zrakoplovci’ su bili mirniji u odlučujućim trenucima i zasluženo pobijedili 3:1. Dvije pobjede zabilježio je Karlo Javor, jednu Karlo Radošević, a u pobjedničkom sastavu bili su još Patrik Brajković i Damjan Pavlić, voditelj Krešo Lušić, prof.

Tri prvoplasirane ekipe u obje konkurencije nagrađene su medaljama i peharom. Pobjednici u obje konkurencije plasirali su se na državno natjecanje.

Galerija fotografija

Stolnotenisko natjecanje srednjih škola Zagrebačke županije za djevojke i mladiće

Finale  ŠSD Zrakoplovac – ŠSD Jastreb 3:1. Utakmica za 3. mjesto: ŠSD Bumbar – ŠSD Mladost 3:0.

Redoslijed, mladići: 1. ŠSD Zrakoplovac, 2. ŠSD Jastreb, 3. ŠSD Bumbar, 4. ŠSD Mladost, 5.-6. ŠSD Martin i ŠSD Ban.

Redoslijed, djevojke: 1. ŠSD Martin 6 (3 3 0 9:0), 2. ŠSD Mladost 5 (3 2 1 6:3), 3. ŠSD Ban 4 (3 1 2 3:6), 4. ŠSD Bumbar 3 (3 0 3 0:9).