Prijava

Vaša prijava

U Mičevcu igrali prvaci hrvatske Dinamo, Hajduk i Zagreb

[]

Dogodilo se to prije 10 godina. Dopisnik Sportskih novosti i tadašnjeg Glasnika Turopolja dobio je verbalni bodljikavi kaktus od Josipa Rulek Rauša iz Mičevca koji je već tada imao 61 na leđima. “Zajedno smo prije 43 godine igrali u dresu juniora Radnika (generacija Željka Plepelića Belog, Stjepana Kovačića, Ivice Mikulčića..) i suparnicima trpali u mrežu, a danas kao sportski dopisnik zaobilaziš starog prijatelja, Mičevec i NK Klas. Zaslužujemo pozornost kao i ostali”-u svom stilu, teško dokučivo šalom ili ozbiljno, kritizirao je tada karizmatičan Rauš, koji je taj nadimak dobio po negdašnjem napadaču zagrebačkog Dinama. Kritika je uvažena i nakon obilaska kompleksa Klasa, složili smo se da je bila na mjestu. Evo što smo tada napisali.

23.03.2019. Mičevec – Jedinstvena županijska nogometna liga, 18. kolo: NK Klas – NK Vatrogasac (Zdenci). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Samo desetak kilometara jugoistočno od zagrebačkog Jelačić placa prema Velikoj Gorici nalazi se prigradsko naselje Mičevec i lokalni nogometni klub Klas. Već više od 30 godina, alfa i omega ovog člana Jedinstvene županijske lige je u turopoljskoj ravnici priznati nogometni djelatnik, danas tajnik kluba Josip Rulek Rauš. Imaju se Mičevčani čime podičiti i zaslužuju pažnju, dapače i respekt. Sređenom infrastrukturom ponosili bi se i daleko jače rangirani klubovi. Unutar nove, markantno svježe oličene ograde, dočekalo nas je veliko asfaltirano parkiralište, manji pomoćni i kvalitetni glavni teren s podzemnim automatiziranim navodnjavanjem, te betonsko igralište za mali nogomet, a sve omeđeno mladom crnogoricom. Posebna priča je sportski dom Klasa u dvije etaže. Izvana nova fasada, a iznutra “apoteka”. U prizemlju klupski kafić sa šefom Dubravkom Kuzmićem i ostale za nogomet potrebne prostorije s modernim kupatilima i sanitarnim čvorom, sve blistavo opločeno. U potkrovlju pak, dvorana specifičnog stila za veća okupljanja, dvije kancelarije ili možda prostrane sobe za obitavanje, prostor za čajnu kuhinju, svlačionice za suce..Podovi se sjaje jer parket je svježe lakiran a na redu je montiranje namještaja. Zgrada ima centralno grijanje i klimu.

03.06.2018. Mičevec – Jedinstvena županijska nogometna liga, 29.kolo NK Klas – NK Lomnica. Foto: David Jolić / cityportal.hr

Evo što je tada kazao Rulek. “Od grada Zagreba dobivamo naknadu za hendikep što smo u blizini gradskog deponija za otpad u Jakuševcu. Sredstva idu preko grada Velika Gorica i troše se strogo namjenski i planski. Zahvaljujemo na pomoći Stjepanu Žordić, Zajednici sportskih udruga grada Velika Gorica i predsjedniku Nenadu Črnko, zatim bivšem predsjedniku MO Mičevec Vladi Štarkelju, sadašnjem Ivici Barukčiću, mještanima Mičevca kao i trinaestorici članova Uprave kluba. Njihovom zaslugom dobivena sredstva na pravi način su oplođena”-rekao je prije 10 godina Rulek. Mora se odmah istaknuti, da je u međuvremenu još mnogo toga dorađeno i ušminkano. Predsjednik Klasa prije 10 godina bio je Ivan Haluga, dopredsjednik Vjeko Veldić a među najaktivnijima spomenuti su još Mladen Brdek, Mladen Janković, Slavko Bedeković (domar), Damir Haluga (voditelj omladinskog pogona), Slavko Rulek..Trener seniora bio je Damir Dittrich, kadeta Petar Rebernišak, starijih pionira Alen Nikolac, mlađih Emir Duranović i limača Mišo Majurec. U Mičevcu su jako ponosni jer su imali priliku ugostiti tada sve šampione samostalne Hrvatske. Zaslugom dopredsjednika Veldića, 2001. u Mičevcu je igrao Hajduk, godinu kasnije Dinamo i Zagreb. Eduardo Da Silva, kasnije i reprezentativac države, prvu utakmicu u modrom dresu odigrao je upravo u Mičevcu. U Dinamu je igrao i bivši pionir Klasa Igor Barukčić a prve nogometne korake u Mičevcu je napravio Matija Špičić, ondašnji prvotimac prvoligaša Zagreba. I na kraju, Klas i danas nakon 10 godina igra u Jedinstvenoj županijskoj ligi gdje objektivno i pripada te nesmetano zrije s Josipom Rulek Raušom.