Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani zaslužuju 1. HNL

[]

Nogometaši kao i drugi sportaši miruju iz poznatih razloga. Turopoljsku perjanicu HNK Goricu, koronavirus je “zaledio” na šestom mjestu prvoligaške desetorice. Dok čekamo rasplet komplicirane situacije s nastavkom prvenstva, vraćamo se događanjima u listopadu 2014. godine. Gorica je bila drugoligaš a predsjednik kluba Nenad Črnko i dogradonačelnik Velike Gorice Ervin Kolarec, “razbijali su glave” zbog loših pomoćnih terena i kovali planove budućnosti.

Evo što je objavio jedan tiskani medij 7. i 8. listopada 2014. godine. “Projekt uspješnog, stabilnog i respektabilnog kluba HNK Gorica, započeo je prije pet godina. Najkompetentniji da komentira proteklo razdoblje, ali prvenstveno i sadašnjost, te budućnost kluba iz Velike Gorice, svakako je uz predsjednika Nenada Črnka, predsjednik Skupštine Gorice (najviše klupsko tijelo) i dogradonačelnik Velike Gorice Ervin Kolarec. Prije uspješan nogometaš, trener i dugogodišnji dopisnik SN, upoznat je sa svakim segmentom djelovanja nogometnog kolektiva, koji je ponos grada, ali i cijelog Turopolja. Kolarcu u opisu radnih zadataka u Gradu stoji skrb o društvenim djelatnostima kojima pripada i sport, a onda i nogomet. Kolarec je tada kazao: Velika Gorica je šesti grad po veličini u Hrvatskoj i zaslužuje sve što je HNK Gorica danas, pa i više. O uspješnosti zamišljenog projekta govore činjenice. Gorica djeluje bez ikakvih dubioza, transparentno, dugoročno i planski, razumno ambiciozno i time je naš, zasad samo drugoligaš, prepoznat na nogometnoj karti Hrvatske jer se ipak radi o najpopularnijem sportu.

Argumentacija o sveukupno 13 momčadi, računajući seniore, mlađe selekcije i veterane, oko 350 nogometaša svih uzrasta, te petnaestak školovanih trenera na čelu kojih je stručni stožer s Ilijom Lončarevićem i sportskim direktorom Igorom Čalom, dovoljno govori. Veliki je to pogon nad kojim danonoćno bdije predsjednik Nenad Črnko, čovjek s vizijom i nogometni zaljubljenik, bez kojeg bi se sve navedeno teško realiziralo-o tada aktualnom trenutku i ambicijama Kolarec je govorio otvoreno i bez fige u džepu te nastavio.

Ako se ukaže prilika a sve ide u tom pravcu, naša želja je prvo mjesto i plasman u hrvatski elitni razred jer su za to stvoreni gotovi svi uvjeti. Žitelji Velike Gorice ali i cijelog Turopolja zaslužuju naš iskorak više. Da nas podržavaju, pokazali su masovno dolazeći na naše prvenstvene utakmice jer Gorica je uvjerljivo najgledaniji klub 2. HNL. Upravo zbog svih naših navijača, odlučili smo prvenstvene utakmice igrati petkom jer onda na SRC Velika Gorica mogu i simpatizeri, te igrači ostalih 18 klubova Nogometnog središta Velika Gorica o kojima također vodimo računa i pomažemo na više načina. Igrači nogometno školovani u Gorici, koji ne uspiju izboriti prvu momčad, odlaze u naše nižerangirane klubove i tamo su obično nositelji kvalitete. Mislim da je uspostavljena logična nogometna hijerarhija na ovim prostorima, a Grad spomenutim klubovima pomaže i uređenjem nogometnih objekata, te legalizacijom istih. O svemu tome mogu posvjedočiti čelnici klubova, primjerice iz Kurilovca, Kuča, Bune, Buševca, Kobilića, Novog Čiča, Turopolja..-kazao je Kolarec a odgovorio je i na pitanje može li Gorica udovoljiti svim uvjetima, koji se traže za igranje u 1. HNL?.

Mnogo toga smo uspješno riješili pri ranijim zahvatima kod uređenja tribina, klupskih prostorija i da ne nabrajam dalje, pa ćemo u koštac i s ostalim potrebama. Problem je rasvjeta, iako mislim da reflektori ne bi trebali biti nasušna potreba jer zašto se ne bi moglo igrati pri danjem svjetlu, kao naprimjer na mnogim stadionima na Zapadu, pogotovo u Njemačkoj i Italiji? Znam da je ozbiljan problem i glavni teren koji je nakon učestalih kiša vrlo težak za igru. Sve su to stvari koje ćemo rješavati u hodu, kao i pitanje igrališta s umjetnom travom (danas vidimo da se sve navedeno sprovelo u zbilju). Prilikom razgovora s predsjednikom Skupštine kluba Kolarcem, mobitel je učestalo pozivao jer odgovornog posla ima i preko glave. Ervin je na kraju kazao još sljedeće.

Između ostalog, imamo oko 50 sportskih udruga koje Grad financira iz svog proračuna putem Zajednice sportskih udruga i zato volim reći da je Velika Gorica grad sporta. Nedavno smo otvorili novu trening dvoranu za više sportova jer Velika Gorica ima prvoligaše u košarci, rukometu, odbojci, streljaštvu..U atletskom klubu su naši vrhunski sportaši Bošnjak i Malić, a da ne nabrajam dalje ostale sportove jer to bi potrajalo. Moram izdvojiti i našu organizaciju “Noći borilačkih sportova” na otvorenom kada dođe i više tisuća gledatelja-zaključio je početkom listopada 2014. godine Ervin Kolarec. Danas možemo zaključiti da su mu se vizije gotovo sve ispunile a to možete i sami provjeriti.