Prijava

Vaša prijava

U Udarniku bijesni zbog odluke HRS-a: ‘Sve ovo radili smo ni za što…’

[]

Odluka Hrvatskog rukometnog saveza da se prekinu aktualna prvenstva bez proglašenja pobjednika zatekla je dva od tri velikogorička rukometna kluba na – prvome mjestu! Dobro, u slučaju HRK Gorice to ne znači da je zakinuta za naslov prvaka Hrvatske, budući da se u trenutku prekida tek trebala početi igrati Liga za prvaka, ali lijepo je zapamtiti da je Gorica ove, nedovršene sezone završila kao prvak regularnog dijela Paket 24 Premijer lige. One u kojoj, naravno, nema PPD Zagreba i Nexe…

“Realno i očekivano… Nema veze”, bio je komentar odluke HRS-a na Facebook stranici HRK Gorice.

Ostaju uspomene na jednu dobru sezonu, na odličan posao koji su odradili trener Andrija Nikolić i njegovi igrači, ali velike štete, kad je već tako moralo biti, doista nema.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Potpuno drukčija je priča, međutim, u redovima drugog goričkog rukometnog lidera. Rukometašice Udarnika, naime, bile su vodeće u trećeligaškom natjecanju i autoritativno koračale prema povratku u drugi rang hrvatskog rukometa. U ostvarenje tog cilja uloženo je puno toga, i financijski i u svakom drugom smislu, ali sve je to bilo – uzalud. Odlukom HRS-a Udarnik ostaje trećeligaš i sljedeće sezone, sve učinjeno u ovoj se briše, a na sve to reagirao je na svom Facebooku trener Josip Mesnik. Burno i opravdano reagirao…

“Pošto se poništava cijela rukometna sezona u baš svim ligama, iako je cca 80% kola odigrano u većini liga, hoće li se vratiti novac kojim su klubovi plaćali suce, delegate i termine za utakmice? Hoće li u ženskoj kadetskoj ligi, tj. završnici PH za kadetkinje morati vratiti medalje Sesvete, Podravka i Lokomotiva?

Hoće li se refundirati troškovi svih 12 klubova koji su bili na završnici i potrošili svaki od njih cca 30 000 kn po ovoj logici za izmišljeni ‘maturalac’? Jel to znači da nitko ne smije prijeći iz kluba u klub u novoj sezoni jer nisu ispoštovani ugovori do kraja kod klubova koji pretendiraju za Europu ili ligu više, a plaćali su igrače?

O klubovima koji su ulagali u strukturu kluba i ulasku u viši rang da ne pričam… Sljedeće godine možda neće imati toga sponzora ili potporu grada jer ne igraju Europu ili rang više, a imali su priliku…

Što sa roditeljima, koji su se naplaćali svega i svačega u ovoj sezoni za ništa? Kakav paradoks, kakva prijevara”, stoji u reakciji trenera Mesnika.

Trener Josip Mesnik daje upute igračicama. Foto: ŽRK Udarnik

U nekim se sportovima planira proširenje liga, kojim bi se omogućio ulazak vodećim klubovima u više rangove, a u rukometu su otišli u drugom smjeru. I, logično, izazvali bijes onih koji su se borili ni za što… Kao i, eto, naš Udarnik.


Obavijest za roditelje učenika osmih razreda!