Prijava

Vaša prijava

NK Mraclin “against corona”

[]

Točno prije dolaska korone na zgradi Nove grabe zahvaljujući Gradu Velikoj Gorici zamijenjena je nova stolarija i dovršeno grijanje. Nogomet je stao. Proljetni nastavak seniorskog prvenstva tek je počeo, a već je završio. Ne smiju sve aktivnosti stati, dva terena je potrebno održavati, baš kao i naše prostorije održavati čistima. Unatoč tome uspijeli su u klubu uhodati planove, organizirati dozvoljen broj ljudi na propisanoj udaljenosti kako bi učinili potrebne infrastrukturne radove.


Što se sve učinilo pojasnio je prvi čovjek mraclinske Uprave, predsjednik Goran Vukašinec:
– Ispred svih golova navežena je nova zemlja i posijana trava kako bi dodatno usavršili naše terene. I kada se činilo da su naše brige oko igrališta Nove i Stare grabe samo navodnjavanje i košnja trave, na terenu Nove grabe pojavile su se velike rupe zbog aktivnosti koje su se događale u podzemlju nakon potresa. Teren Nove grabe poznat je diljem Županije, pa i šire po svojoj kvaliteti koja je sada dovedena u pitanje. Pred Upravom je stavljen težak zadatak, obnova terena, ali sa sanacijom se krenulo odmah, bez oklijevanja. Naručeno je nekoliko kamiona zemlje kojima je bilo potrebno popuniti rupe. Nekoliko članova Uprave i prijatelja kluba kroz tri dana uspijeli su u svom naumu, te na kvalitetan način sanirali Novu Grabu. Nakon toga na navedena područja posijana je nova trava, a započeto je i navodnjavanje terena. Uz GPP tribinu izgrađena ja mala kućica koja će se koristiti za različite potrebe.
Kad prođe kriza što još imate u planu napraviti ?
– Potrebno je obojiti prostoriju za druženje u Novoj grabi, završiti čišćenje raslinja oko oba terena, te krenuti u renovaciju sobe Upravnog odbora. Ono što nas veseli je da se ova akcija prenosi s osobe na osobu i svakoga dana joj se pridružuje sve više pojedinaca.


Kako dalje u sportskom dijelu?
– Teško je to reći, no nadamo se da ćemo naše nogometaše gledati na jesen u novim epizodama, u novim pobjedama i zajedničkim trenucima. Zašto tek na jesen? Realno, amaterska prvenstva se iz mnogo razloga vjerojatno neće nastaviti. Velika šteta jer se od naših seniora očekivao nastavak sjajnih jesenskih igara, a za 1. svibanj i veliki derbi sa susjedima iz Vukovine. Osvajanje prvog mjesta bio je naš veliki cilj ove sezone, no čini se da ga nećemo stići dohvatiti jer će prvenstvo biti prekinuto nakon tek odigranih pola utakmica. Što će se događati sa statusima klubova pitanje je, no s obzirom na sve ono što smo radili u ovoj sezoni, plasman u Jedinstvenu županijsku ligu bio bi zaslužen, no pitanje je da li će se dogoditi. Ova situacija zasigurno najteže pada našim najmlađima. Oni koji nogomet vole najviše, neprestano misle na njega, oni koji spavaju u trenirkama NK Mraclin i u krevet stavljaju loptu, oni kojima preostaje samo jedno, trenirati u svome dvorištu i tisuću puta dnevno pitati svoje roditelje „kada ćemo na nogomet!?“. Trenutno, to je još jedno pitanje na koje njihovi roditelji nemaju odgovor.