Prijava

Vaša prijava

Televizijski trening odrađen: ‘Nemamo namjeru odustati od Europe!’

[]

Slika je bila toliko normalna uobičajna, a opet toliko neobična, željno iščekivana… Na njoj je bilo 25 nogometaša, poslaganih u krug, među njima trener i njegovi pomoćnici, a na licima pretežno vedrina. I osmjesi. Nogometaši Gorice konačno su se vratili u normalan ritam treninga, zajednički, kao momčad, i teško je bilo tko od njih mogao sakriti sreću i zadovoljstvo.

– Gledaj ih, izgledaju kao da se nisu vidjeli dva mjeseca – primjetio je netko netom prije početka treninga.

I nije to bilo daleko od istine. Vidjeli su se dečki u međuvremenu, odradili su dva tjedna treninga u skupinama, sretali se u prolazu, ali ovako na okupu doista nisu bili puna dva mjeseca. Dugo i predugo, toliko dugo da je užitak bio poseban. Trener Valdas Dambrauskas održao je uvodni govor, motivirao igrače, najavio im “krv, znoj i suze” u razdoblju pred nama, a onda je krenuo prvi pravi trening nakon korone.

– Moramo svi zajedno patiti i mučiti se danas kako bismo sutra došli tamo gdje želimo – kazao je Coach, a igrači su unisono kimnuli glavom i bacili se na posao.

Iako, nije ovo bio običan trening, jer bile su tu i televizijske kamere, a sve skupa išlo je u izravnom prijenosu. Gotovo 50 minuta trajao je trening uživo, koji su uz rub igrališta pratili i ljudi iz klupskog vodstva. Nakon trenera, pred mikrofonima su se izmjenjivali sportski direktor Mindaugas Nikoličius, predsjednik Nenad Črnko, pa klupski liječnik, a onda i igrači, Lovrić, Čanađija i Kahlina. I svi su emitirali slične vibracije, s jednim i jedinim zaključkom:

– Nismo odustali od Europe, borit ćemo se do posljednje sekunde!

Dok su svi oni pričali, iza njihovih leđa sve je frcalo od energije, trening je bio uobičajno zabavan i sadržajan, ali s jasnim ciljem da se odradi sve zacrtano. Nije to bila predstava za televizijske kamere, bio je to pravi pravcati trening.

– Jesam li ikad vodio trening u izravnom televizijskom prijenosu? Ne, nisam još nikad, ovo mi je prvi put. Ali nemam ja s tim problema, ništa ne skrivam, nemam ništa protiv toga da mi kamere uđu i u svlačionicu, dopuštao sam to i ranije u karijeri – govorio je trener Dambrauskas.

Prije Gorice, u izravnom prijenosu trenirali su Dinamo i Lokomotiva, nakon naših nogometaša na redu su Inter, Slaven Belupo, Osijek, Istra, Rijeka… Svatko ima svoj termin, a Gorica je svoj odradila. I sad se stožer i igrači mogu u miru posvetiti pripremama za ono što slijedi. Nastavak priprema, prijateljske utakmice, pa onda i ono što svi čekaju – povratak natjecanju!