Prijava

Vaša prijava

Gorica i Radnik simboli Velike Gorice i Turopolja

[]

Istinske ljubitelje nogometa u Velikoj Gorici i Turopolju razveselila je subotnja (23. svibnja 2020.) pobjeda HNK Gorice 3:2 u Maksimiru nad Dinamom!! Prva u povijesti Gorice od 2009. godine!! Čestitka igračima, struci i ljudima koji vode klub na čelu s predsjednikom Nenom Črnko. Kompetentni kroničari ovih dana pišu o tome i za povijest, a mi smo se prisjetili 1982. godine kad je i naš velikogorički Radnik još u legendarnoj Kolarevoj pred tri tisuće gledatelja slavio istim rezultatom. Igralo se 17. veljače u sklopu zimskih priprema za čuvenu sezonu kad je Dinamo 1982. godine nakon puno godina osvojio prvenstvo. Time je pobjeda Radnika bilo još vrednija i snažnije je odjeknula.

Za Radnik su igrali: Bronić, Košković, Kuten, Benšak, Stević, Graber, Danilović, Svečnjak (Cvetnić), Deželić, Đukić, Mladen Župetić. Za šampionski Dinamo igrali su: Vlak, Bračun, Bručić, Hadžić (Braun), Zajec, Bošnjak, Hohnjec, Cerin, Zlatko Kranjčar (Dumbović), Mlinarić, Deverić. Za Radnik su zabili Mladen Župetić, Stević i Deželić a Dinamo Cerin i Čalasan.

Odlaskom na današnji stadion, Kolareva je što se Radnika tiče otišla u povijest. Radnikovci su 1992. godine postali također prvoligaši, nažalost tek dvije sezone. Gorica će to nadmašiti i to u ligi desetorice.