Prijava

Vaša prijava

Jelačić jači za Mihanovića, Markovića i Pajdića

[]

Uvodna fotografija gore na kojoj su trener Stiven Žitnik, član IO Jelačića Davor Kovačić Pumpica, pojačanja Krešimir Pajdić, Josip Mihanović i Ivan Marković, te sportski direktor Ivica Burić, govori mnogo toga. Veselo je bilo u utorak popodne 2. lipnja 2020. na igralištu novog petoligaša Jelačića u Vukovini. Prvi za stolom na terasi ispred njegovanog travnjaka sjedili su legendarni Ivan Matejčić, sin mu a predsjednik kluba Saša Matejčić, bivši predsjednik Boris Marković, Tomislav Čižmarević, Stjepan Kovačić, te ostalo društvo i degustirali gemište od vina boje zlata čekajući da se okupe igrači i trener Stiven Žitnika za dogovoren hakl. Pozvan je i dopisnik City portala da upozna nove igrače a pojačanja novog člana Jedinstvene županijske lige. Prvi je stigao sin Borisa Bobe Markovića stasiti Ivan. Tko je Ivan Marković?

– Mogu braniti za juniore još i kroz sezonu 2020/2021. Vračam se doma iz HNK Gorice. Počeo sam karijeru kao klinac u Jelačiću pa otišao 2 godine u Goricu a onda 3 ljeta u Lokomotivu. Slijedi povratak opet dvije godine u Goricu i sada sam u kadru seniora Jelačića. Po potrebi mogu pomoći i juniore koje klub ima plan oformiti. Trenirali su me Mario Jozić, Jasmin Agić, Roj Ferenčina i Siniša Klafurić – otkrio je Ivan Marković, novi vratar Jelačića.

JOSIP MIHANOVIĆZatim je stigao Josip Mihanović, dobro poznat lik iz Udarnika Kurilovec.

– Dijete sam Udarnika (danas Kurilovec) u kojem sam igrao od svoje sedme godine u svim selekcijama. Kao senior s Udarnikom sam bio prvak 4. HNL i izborio 3. HNL zapad a bili smo i pobjednici kup natjecanja NS Zagrebačke županije. Odradio sam 2017. godine ljetne pripreme za trećeligaško prvenstvo, bio u kadru u nekoliko uvodnih kola, a onda me ozljeda zaustavila i bilo je teško vratiti se. Odlučio sam prihvatiti poziv iz Lukavca i nisam požalio. Nadam se da ću uživati i u Jelačiću gdje ću kao trener voditi mlađe pionire – kazao je Josip Mihanović.

Treće pojačanje Jelačića je 23-godišnji Krešimir Pajdić.

– Bio sam junior Lučkog a kao senor igrao za četvrtoligaša Dinamo Odranski Obrež. Slijedila su epizode u Austriji, najprije Minihof pa Kroatisch Geresdorf iz kojeg stižem u Jelačić. Volim igrati veznog, špicu ili krilo – predstavio se Krešimir Pajdić.

Opet slavlje Jelačića

Razgovorima je nazočio i predsjednik Jelačića Saša Matejčić. “Još nismo službeno promovirani u Jedinstvenu županijsku ligu ali čvrsto vjerujem to će tako biti uskoro pa da možemo proslaviti. Drugoplasirani Mraclin vjerojatno ide u kvalifikacije s drugoplasiranim iz 1. ŽNL zapad. U vrijeme korone uredili smo unutrašnjost našeg nogometnog objekta. Tu je glavni operativac bio naš sportski direktor Ivica Burić. Vidite i samo da redovito njegujemo travnjak igrališta kojeg se ne bi posramili ni prvoligaši. Ima posla i dok se ne igra. U četvrtak 4. lipnja je plenum klubova NS Velika Gorica, 20. lipnja planiramo Play cup turnir prstića u suradnji s Planet nogometom i Brankom Pavlica. Naš veliki turnir 9. po redu Trofej Ban Jelačić trebao bi ići 26., 27. i 28. lipnja”-planira predsjednik Jelačića iz Vukovine.

U prostorijama kluba pokazana je jedna zanimljiva fotografija iz 2005. godine kad je Jelačić osvoji kup NS Velika Gorica. Više o tome uskoro na City portalu.