Prijava

Vaša prijava

Turopoljac je 1998. osvojio Kup NSVG

[]

Koronavirus je ove godine prekinuo sportska natjecanja pa i završnicu kup natjecanja pri Nogometnom savezu Velika Gorica. Nastavak je u kolovozu prije starta novog prvenstva kada bi se trebali sastati Turopoljac-Mraclin, Jelačić-Polet i Gradići-Kurilovec, dok se Gorica uključuje u polufinalu. Listajući arhivu, prisjetili smo se finala iz 1998. godine (u knjizi Turopoljca navedena je 1999?). Igralo se u Velikoj Mlaki a sastali su se Polet i Turopoljac. Treneri su tada bili Stjepan Kovačić Pero (Polet) i Silvio Kranjac Šime (Turopoljac), legende nogometa u Turopolju ali i šire.

Trener Poleta Stjepan Kovačić Pero

Trener Turopoljca Silvio Kranjac Šime

 

 

 

 

 

 

Turopoljac je slavio 4:2 a na snimci dolje je izvještaj Sportskih novosti s finalne utakmice. Odmah ispod je objavljena i prijateljska utakmice Gradića i Radnika pa se može(te) prisjetiti mnogih tadašnjih nogometaša Turopolja i Velike Gorice. Napomenimo, u to vrijeme se izvještaj Sportskim novostima telefonom diktirao damama u daktilo birou i znale su se dogoditi greške kao Bendeković umjesto Bedeković, Jancetić umjesto Jančetić, Pindrić umjesto Cindrić ili Ditrich umjesto Dittrich.

 

 

 

 

 

 

 

 

Danas nakon više od dva desetljeća, HNK Gorica je vrlo uspješno naslijedila Radnik, a u četvrtfinalu kupa NSVG su Polet i Turopoljac. Teško je očekivati da se može reprizirati finale iz 1998. godine. Bilo bi to za ogroman koeficijent na kladionici.