Prijava

Vaša prijava

Lovrić: Idemo i u Osijek po pobjedu; Mudrinski: Želimo igrati na gol više!

[]

Vodeći pogodak u pobjedi protiv Intera u Zaprešiću (3-0), kojeg je postigao u 53. minuti utakmice, bio je 12. gol Kristijana Lovrića u HT Prvoj ligi ove sezone, što ga dovodi na treće mjesto na ljestvici strijelaca. Pomogao je, doduše, ovoga puta i domaći branič Van Bruggen, koji je skrenuo loptu, ali delegat je u rubriku “strijelac” upisao – Lovrić. U prvom nastupu nakon korone golom je tako povukao Goricu prema pobjedi.

– U prvom poluvremenu bilo je dosta teško, iako to možda i nismo očekivali, budući da je na njihovim leđima ipak puno veći pritisak zbog te borbe za ostanak. I sunce je bilo snažno, nije bilo lako igrati, ali kako nama, tako i njima… Međutim, u drugom poluvremenu smo pokazali da smo kvalitetni, da možemo igrati kako Bog zapovijeda i sretni kući odnosimo tri boda – rekao je Lovrić.

Pogledao je već Kristijan i prema naprijed.

– Dobro će nam ovo doći i po pitanju samopouzdanja uoči Osijeka. Smatram da i tamo moramo ići na pobjedu. Kako god bilo, borba za Europu se i dalje nastavlja, nismo odustali od nje, od tog petog mjesta. Potući ćemo se sa svakim pa kako nam dragi Bog da!

Ono što je Lovrić započeo u 53. minuti, nastavio je Ognjen Mudrinski u 78. i 85. minuti susreta. Čovjeku s brojem 9 na leđima bili su ovo prvi golovi u goričkom dresu, no za njega je to sporedna stvar.

– Bitno je da smo uspjeli pobijediti. Posljednje tri utakmice bili smo bez pobjede i zato će nam ovo puno značiti za samopouzdanje, pogotovo zato što i u sljedećoj utakmici gostujemo, ovoga puta kod Osijeka. Ovo što smo odigrali protiv Intera bila je dobra uvertira, odigrali smo puno bolju utakmicu nego u Koprivnici protiv Slaven Belupa, cijelo vrijeme smo dominirali i na kraju zasluženo pobijedili – zadovoljan je dvostruki strijelac Mudrinski.

Sljedeći protivnik Osijek je jedan od konkurenata u borbi za Europu.

– Čeka nas pravi mali derbi, gledajući pozicije na tablici, ali ne treba zasad previše pričati o tome. Imamo pet dana ispred sebe, prije svega se treba dobro odmoriti i osvježiti, a naravno da će stručni stožer napraviti i dobru analizu, da će nas maksimalno pripremiti. Mi nećemo odstupati od naše igre, pokazali smo to u prijateljskim utakmicama, ali i sad protiv Intera. Želimo igrati napadački nogomet, na gol više, i taj naš mentalitet nećemo mijenjati – naglasio je Ognjen Mudrinski.

Utakmica 29. kola HT Prve lige protiv Osijeka u Gradskom vrtu na rasporedu je u srijedu, 17. lipnja, s početkom u 21.05 sati.