Prijava

Vaša prijava

Dinamu pobjeda, Mlaki čestitke

[]

U petak 12. lipnja 2020. godine na igralištu u Velikoj Mlaki odigrana je utakmica 4. kola Mini lige veterana NS Velika Gorica u kojoj gostuje (sudjeluje) i Lekenik iz Sisačko-moslavačke županije. U Velikoj Mlaki su igrali domaća Mlaka i Dinamo Novo Čiče, a pobijedio je gost 2:3, ali.. Već na startu utakmice vidjelo se da to neće biti lako nadmetanje za domaće, koliko god bili kvalitetni. Voditelj i igrač momčadi Mlake Marko Kovač imao je na raspolaganju samo 11 igrača i nije mogao rotirati izmjene, što je kod veteranskih utakmice itekako važno iz razumljivih razloga. Klupa za pričuve Dinamovaca bila je pak ugodno popunjena pa i ženskom populacijom a sigurnost, red i disciplinu osiguravao je kao od stijene odvaljen korpulentni Darko Vrbičić Vrba, inače ozlijeđen igrač Dinama (morao je smirivati ratoborne Stjepana Grgar, voditelja momčadi Dinama, te dopisnika City portala, koji su sjedili u prostoru za delegata ha, ha..).

Klupa za pričuve Dinama Čiče

Utakmica je startala velikim zicerom Igora Krlića već u 30. sekundi dvoboja ali lopta je na čuđenje svih završila mimo gola. Kazna za Dinamo stigla je odmah u 8. minuti. Najbolji igrač na terenu Matija Šulentić nanizao je nekoliko prepreka kao brzi vlak, a onda je srušen nadomak kaznenog prostora plavih iz Čiča. Šulentić je i pucao slobodnjak te majstorski pogodio nisko željeni desni kut nemoćnog vratara Radovića i bilo je 1:0. Dinamovci su odlično odigrali uvodna kola lige, a ovo u Mlaki nije bilo za usporedbu. Mnogo toga nije štimalo, a za pohvalu je jedino pogodak za 1:1 u 33. minuti. Korner s desna odlično je izveo Mario Tolić, oštru lotu je glavom još više ulijevo produžio Mentor Stafa, a također glavom Damir Malbaša je zabio u mrežu. Vrlo efektno, lijepo i efikasno za prvoligašku usporedbu. U istoj minuti je ozlijeđen igrač Mlake Petar Kundid koji je uz pomoć suigrača morao iz igre i domaći su drugo poluvrijeme morali s desetoricom.

Dogovor igrača Mlake na poluvremenu

Na poluvremenu je voditelj Dinama Stjepan Grgar oštro reagirao prema svojim igračima. Gdje je nestala igra kontra Bune, Lekenika ili Hruševca? Vjerojatno je tada odigrano motivirano i na svježinu a u Mlaki je izgleda došlo do zamora materijala.

Dogovor Dinamovaca na poluvremenu

Nakon jedanaest minuta igre u drugom poluvremenu Dinamo je došao do vodstva. Luka Bejić je s lijeve strane u visini kaznenog prostora bacio aut, lopta je dugo letjela, pogodila nekog od domaćih i skrenula u mrežu. Neobično i sretno za goste. U 55. minuti Mario Stipetić je lijepo dubinski proigrao u prostor brzog Igora Krlića, a ovaj prekrasnim i točnim lobom prebacio istrčalog vratara Engerta i bilo je 1:3. Činilo se tada da je utakmica odlučena, ali s tim se nisu složili igrači Mlake. Zaigrali su hrabro napadački i u 58. minuti smanjili zaostatak. Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Dinama netko je pokušao izbiti loptu, ali to je bilo nespretno pa je lopta stigla do Dijanića koji je rasparao mrežu i bilo je neizvjesnih 2:3. Do kraja drama i triler.

Voditelj Dinama Stjepan Grgar i sudac Tihomir Bratković

Mlaka je napadala s desetoricom i stvarala prilike, a gosti iz Čiča prijetili su iz kontri. Prilika je bilo na obje strane, ali mreže se više nisu tresle. Dinamovci su nakon jednog napada tražili kazneni udarac nakon navodnog igranja rukom ali sudac Tihomir Bratković iz Velike Gorice to nije vidio ili nije želio još više hendikepirati Mlaku. Nije mu za zamjeriti.

MLAKA-DINAMO (NČ) 2:3
VELIKA MLAKA Igralište Mlake. Gledatelja 25. Sudac: Tihomir Bratković (Velika Gorica).
STRIJELCI: 1:0-Šulentić (8), 1:1-Malbaša (33), 1:2-Bejić (51), 1:3-Krlić (55), 2:3-Dijanić (58).
MLAKA: Engert, Fišer, Marčetić, Matešić, Gelo, Perić, Dijanić, Kovač, Šulentić, Kundid (izišao zbog ozljede u 33. minuti), Račan. Voditelj: Marko Kovač
DINAMO NOVO ČIČE: Radović, Jukić, Kelemenić, Bejić, Hrgović, Cerjak, Malbaša, Stipetić, Tolić, Krlić, Stafa (još su igrali: Jungić, Horvatić, Penić, J. Šantek, Jambrešić, Krešo Ðuksi). Voditelj: Stjepan Grgar
IGRAČ UTAKMICE: Matija Šulentić (Mlaka)

REZULTATI 4.KOLA: LEKENIK – BUNA 1:2
MLAKA – DINAMO (NČ) 2:3
HRUŠEVEC-slobodan

POREDAK: 1. DINAMO (10 BODOVA), 2. BUNA (6), 3. LEKENIK (4), 4. MLAKA (3), 5. HRUŠEVEC (0).