Prijava

Vaša prijava

Polet gostovao u Austriji

[]

Vrijeme leti, vrijeme tako brzo prolazi. Na gore uvodnoj fotografiji iz 1981. godine je momčad Radnika. Stoje s lijeva: Vlado Mirenić, Vlado Črnjak Jerac, Mario Štoos, Melvin Nuić, Ranko Dobrić, Juraj Mirenić, Branko Kuten, Željko Košković i trener Josip Gucmirtl. Čuče s lijeva: Josip Kordić, Cico Svečnjak, Ivan Graber, Mladen Župetić, Vlado Benšak i Zvonko Šćuric. Mahom gotovo sve domaći dečki iz Velike Gorice i okolnih mjesta.

Prošla je već 21 godina kad je NK Polet iz Buševca u svibnju 1999. godine gostovao kod ATS Hinterberga u Austriji. Trener Austrijanaca bio je tada Vlado Črnjak Jerac, prije centarfor Radnika iz Velike Gorice. O tome smo u arhivi pronašli kratak tekst Sportskih novosti objavljen 14. svibnja 1999. godine.

Tekst iz 1999. godine

Tko je bio Vlado Črnjak Jerac? Nadimak je dobio po centarforu, legendi i ikoni zagrebačkog Dinama, Dražanu Jerkoviću Jercu. O Črnjaku već sam nadimak mnogo toga kaže. Vlado je rođen 1954. godine a živio je u Velikoj Gorici u kvartu zvanom Mala Gorica. To je prostor istočno ili jugoistočno od tržnice koja je gotovo u centru grada. Tu još uvijek živi najviše domicilnog stanovništva grada. Črnjak je od mladih dana bio svestran sportaš ali prevagnuo je nogomet.

Momčad Radnika s Vladom Črnjak Jercem

Bio je rođeni centarfor. Snažan, stasit, brz, s osjećajem za postizanje pogodaka ali i suradnju u igri. Kaže Ivan Mišerić Pevi u svojoj knjizi o Radniku da je Jerac bio jedan od najefikasnijih napadača Radnika. To je velik kompliment ako spomenemo Željka Plepelića Belog, Ledera Kvaku, Štefa Župetića Župea, Mladena Župetića Kebera, Dubravka Hrkovca i još mnoge koji su bili napadači “šljakera”. Kaže još Pevi u monografiji Radnika da je Vlado Črnjak u kvalifikacijama za Regionalnu ligu 1981. godine zabio 8 pogodaka od 13 Radnika. Vlado je karijeru nastavio u Austriji gdje je osnovao i obitelj. Koliko je bio cijenjen govori i činjenica da je tamo ostao i živjeti. Nažalost, napustio nas je 2008. godine kad je imao samo 54 godine. Puno i prepuno prerano. Vijest je tada šokirala sve ljubitelje nogometa u Velikoj Gorici, Turopolju ali i šire. Na sahrani su bili i suigrači Jerca.