Prijava

Vaša prijava

FOTO Buševski zet Saša Martinović prvak Hrvatske u šahu

[]

29.06.2020. Vinkovci. Prvenstvo Hrvatske u šahu za seniore. Foto: HŠS, ŠK Polet

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u šahu za muškarce završeno je pobjedom najmlađeg velemajstora Saše Martinovića. Prvenstvo je odigrano u Vinkovcima (Hotel Slavonija, od 18. do 26. lipnja 2020.) uz sudjelovanje 12 šahista (11 velemajstora i jedan internacionalni majstor), koji su igrali ‘svaki sa svakim’, ukupno 11 kola.

29.06.2020. Vinkovci. Prvenstvo Hrvatske u šahu za seniore. Foto: HŠS, ŠK Polet

Zanimljivo, Martinović je u prvih 8 kola nanizao 8 remija, a onda je u finišu zabilježio tri pobjede, protiv Zelčića, Kovačevića i Jovanića. Uz neporaženog šampiona još je Stević odigrao prvenstvo bez izgubljene partije (2 pobjede i 9 remija).

Vukovina, 2018. Vjenčanje Marije Čačić i Saše Martinovića

Povodom Sašinog osvajanja titule državnog prvaka u šahu, javio nam se predsjednik ŠK Polet Zlatko Rožić i ‘pohvalio’ se kako je velemajstor iz Zadra – buševski zet! Napisao je slijedeće: ”Sašina supruga je Marija Čačić, nekadašnja šahistica Poleta koja je kao kadetkinja, juniorka i seniorka igrala šah na pojedinačnim prvenstvima kao i za kadetsku, juniorsku i seniorsku ekipu Poleta i tako upoznala Sašu. Vjenčanje je bilo u crkvi u Vukovini 2018. godine, a svadba je bila u restoranu ”Za vašu dušu” u Okuju. Marija i Saša žive u Zadru. Marija je liječnica i radi u Zadarskoj bolnici, a Saša je završio Pedagoški fakultet i uz profesionalni šah vodi šahovsku školu u Zadru. Čestitamo Saši na osvajanju prvenstva Hrvatske i želimo sreću u braku i šahu.” (Priložena je i fotografija s vjenčanja.)

Galerija fotografija

Konačni redoslijed: 1. Saša Martinović 7.0 bodova, 2.-5. Zdenko Kožul, Robert Zelčić, Hrvoje Stević i Ante Brkić 6.5, 6. Ante Šarić 6.0, 7. Ognjen Jovanić 5.5, 8.-10. Mladen Palac, Marin Bosiočić i Davor Rogić 5.0, 11. Jadranko Plenča 3.5, 12. Blažimir Kovačević 3.0 boda.