Prijava

Vaša prijava

VIDEO Gorica u Puli kod Preleca: ‘Ovo će biti veći izazov nego Rijeka ili Hajduk’

[]

Nakon što je seriju velikih utakmicu otvorila porazom u Osijeku, Gorica je u sljedeća tri susreta, protiv Dinama, Rijeke i Hajduka, uzela sjajnih sedam bodova. Iza Valdasa Dambrauskasa i njegovih igrača su dvije vezane pobjede i odličan dojam koji je ostao, komplimenti stižu sa svih strana, no pravo dokazivanje tek slijedi. Nakon Jovićevića, Rožmana i Tudora, novi rival Valdasu će biti Velikogoričanin Ivan Prelec, trener Istre 1961.

– Raspoloženje je odlično, naravno da je nakon pobjeda uvijek bolje. Međutim, moramo ove dvije pobjede ostaviti iza nas i gledati prema naprijed. Čeka nas vrlo važna utakmica, koja će nam biti i veći test nego posljednje dvije. Kad se igra protiv velikih protivnika veća je motivacija, podrška navijača… Ovoga puta svega toga neće biti, a to moramo nadomjestiti s voljom i karakterom – rekao je trener Dambrauskas i dodao:

– Ne možemo očekivati laganu utakmicu. Moramo biti fokusirani i još bolji u onim stvarima koje smo radili dobro u utakmicama protiv Hajduka i Rijeke.

Triput su ove sezone igrali Gorica i Istra, dvaput je završilo bez pobjednika (1-1 i 2-2), a u posljednjem sudaru, u debiju trenera Dambraukasa, Gorica je slavila 3-0. Četiri kola prije kraja Puljani se grčevito bore za ostanak, a Gorica može rasterećeno napraviti novi korak prema kompliciranju situacije u borbi za Europu.

– Kad smo prošli put igrali u Puli, izvukli smo bod u posljednjoj sekundi, bila je to jako teška utakmica. Istra je fizički snažna momčad, s opasnim dugim loptama, ali i momčad koja zna dobro igrati. Jako dobar protivnik, u svakom slučaju – kazao je branič Gorice Matthew Steenvoorden.