Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hidrel slavio pred punim gledalištem

[]

U Novim Čiču se dogodio nogomet. Dobro, kvalitetu su nadopunila ostala događanja. Posavci su imali veliku podršku svojih navijača i tako osokoljeni krenuli maksimalno motivirani pobijediti. Draž utakmici podigli su trener gostiju Igor Mostarlić i libero super iskusni Dinko Miljković. Za one možda manje upućene, Mostarlić je ponikao u zagrebačkom Dinamu i bio je prvoligaški igrač. U Dinamu je igrao i Miljković, a radi se o sinu legendarnog Ivice Milković Gegi koji je ostavio neizbrisiv trag u klubu iz Maksimira.

Igor Mostarlić. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Dinko Miljković. Foto: Mato paviša/Cityportal.hr

Ništa manje pobjedu su željeli i dinamovci iz Čiča trenera Marija Kajinić. U takvom ozračju bitka je startala žestoko na svakom djeliću terena. Imala je posla i medicinska služba u dvije situacije, ali srećom bez ozbiljnijih posljedica. Odlično je odmah reagirao i sudac Nikola Šimunović i rutinski znao smiriti emocijama nabrijanu atmosferu.

Sudac Nikola Šimunović. Foto: Mato paviša/Cityportal.hr

U 17. minuti gostujući navijači na zapadnoj tribini broj dva, bili su na nogama. Nakon kornera, Augustinović je glavom pogodio gredu, a drukeri Posavca držali su se za glave. Uzvratio je Fabrizio Hrkovac prizemnim udarcem pored same vratnice ali izvana. U 23. minuti sudac Šimunović pustio je igrače da se osvježe i predahnu.

Igrači Dinama na predahu u 23. minuti. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Nesvakidašnje se dogodilo u 29. minuti. Tko zna čime revoltiran, Hrkovac je samovoljno napustio igru i zaradio žuti karton a u igru je morao Robert Zorić koji je kasnije odlučio utakmicu. Žuti karton u 40. minuti ukazao se i odličnom u igri Danijelu Buzov zbog preoštrog i neopreznog klizećeg starta.

Puno posla za Šimunovića. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Početkom drugog poluvremena korner za goste je izveo Miljković, Matija Breščaković glavom gađao kut, a vratar Mario Zagorac paradom je morao izbaciti loptu u novi korner. Zagorac se istaknuo i u 58. minuti kad je nogom spriječio snažno upućenu loptu da ne zatrese Dinamovu mrežu. Lijepa i opasna je bila kombinacija Miljkovića i u 67. minuti, a nije bilo nikoga iz Posavca da zabije. Nakon toga gosti su fizički počeli padati.

Dinamovci su se pokazali fizički spremniji. Foto: Mato paviša/Cityportal.hr

Modri su konačno uspjeli loptu spustiti na travu i započeli finu i smirenu kombinatoriku. U 74. minuti nije im priznat pogodak zbog zaleđa, ali gol dvije minute kasnije bio je regularan i bilo je 1:0. Kombinacija je lijepo išla po desnoj strani da bi Zoriću preostalo samo pospremiti loptu u nečuvanu mrežu za pobjedu i nova tri boda Dinamo Hidrelu.

Bilo je upečatljivo i nakon utakmice. Malo kome se odmah išlo doma. Dinamovci su na terasi nogometnog doma uz razne napitke i pjesmom slavili, a gosti pomalo žalili jer su bili vrlo blizu prvom bodu. Zanimljivost za kraj. Razgovaralo se o igraču utakmice. Dopisnik se titulu spremao pripisati Tomislavu Jakovljeviću, a onda se javila jedna iskusna Ana koja je gledala utakmicu.

– Ne slažem se. Pratila sam igru Petra Sudara koji me oduševio. Držao je pod kontrolom sredinu terena i diktirao ritam Hidrela. Svaka lopta bila mu je točna i logična a koliko je samo pretrčao i prekršaja pretrpio, a sve bez riječi i korektno – kazala je dotična.

Razmislili smo i u potpunosti se složili s navedenim. Bravo Ana!

DINAMO HIDREL 1
POSAVEC 0
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Igrano 6. rujna 2020. Gledatelja 200. Sudac: Nikola Šimunović 7,5. Pomoćnici: Marko Matić i Danijel Zgurić (svi iz Velike Gorice). Delegat: Ivan Haluga (Mičevec).
STRIJELAC: 1:0-Zorić (76).
DINAMO HIDREL (4-3-3): Zagorac 7-Čurla 6 (od 46. Jurišić 6,5), Panić 7, Hladni 7, Balenović 6,5-Sudar 7,5, Jakovljević 7, Đuksi 7-Hrkovac 5 (od 31. Zorić 7), Čičak 6 (od 85. Slivak-), Vukadin 6,5 (od 80. Španiček-).
TRENER: Mario Kajinić 7,5
POSAVEC (5-4-1): Jerković 7-. Dar. Kučan 6,5, Miljković 7, Šumić 6,5, M. Breščaković 6,5, A. Breščaković 6,5-Den. Kučan 6 (od 79. Župetić-), Buzov 7, Bencek 6 (od 58. Radman 6), Šestić 7-Augustinović 6 (od 80. Ščrbak-)
TRENER: Igor Mostarlić 7
IGRAČ UTAKMICE: Petar Sudar