Prijava

Vaša prijava

Goricu pojačao bivši igrač Cibone i Zadra: Stigao Karlo Uljarević!

[]

Nakon cijelog niza pojačanja početkom kolovoza, nakon tih nekoliko dana u kojima je Gorica dobila prilično jasne obrise kako će momčad izgledati u sljedećoj sezoni, neko vrijeme trajalo je zatišje. Pri čemu je bilo potpuno jasno da se novosti mogu očekivati svakog trenutka…

– Nismo još gotovi, roster i dalje nije zaključen. Pratit ćemo tržište i reagirati ako se ukaže dobra prilika – najavio je trener Josip Sesar, koji momčad slaže u suradnji sa sportskim direktorom Ljubom Prgometom.

Prilika se i ukazala, a Gorica je reagirala. I dovela Karla Uljarevića.

– Sretan sam i zadovoljan što je sve dogovoreno. Posljednja dva, tri tjedna nisam bio zadovoljan situacijom u Zadru i odlučio sam prihvatiti poziv Gorice. Bio sam u kontaktu s trenerom Sesarom i uoči prošle sezone, i na zimu, pa opet ovog ljeta… Kontakt je stalno postojao, a sad smo se konačno i spojili Gorica i ja – kaže Uljarević, 21-godišnji playmaker rođen u Osijeku.

Karijeru je i počeo u rodnom gradu, u KK Osječki sokol, da bi sa 16 godina preselio u Zagreb. Od 2014. do 2018. nosio je dres Cibone, bio u tom razdoblju u svim mlađim selekcijama reprezentacije, no nakon četiri zagrebačke godine preselio se u Škrljevo. Prošlu sezonu, krnju i prekinutu, proveo je pod zadarskom “pekom”, a sad je s Goricom potpisao jednogodišnji ugovor.

– Veseli me što ću surađivati s trenerom Sesarom, koji je u godinama iza nas pokazao i dokazao koliko je dobar stručnjak. O njegovim igračkim kvalitetama, koje danas prenosi na svoje igrače, bespredmetno je i govoriti – kaže Uljarević, koji u Veliku Goricu dolazi s ogromnom količinom optimizma.

– Dolazim u jako dobru momčad, prepunu mladih igrača s golemim potencijalom i vjerujem da nas čekaju jako dobre stvari. Vjerujem da ću se dobro uklopiti u to društvo i da ćemo ostvariti sve naše ciljeve. Osobno, dolazim u Goricu kako bih osvojio neki trofej u domaćim okvirima, bio to Kup ili prvenstvo. Vjerujem da su to realne ambicije, da ova momčad ima kvalitetu za to. Za to ćemo morati jako puno raditi, neke stvari morat će se i poklopiti, ali siguran sam da je moguće. Naravno da mi je cilj i napredovati kao igrač u sezoni pred nama, uvjeren sam da je ovo prava sredina za to – zaključio je Karlo.

Sa svojim 180 centimetara i punom vrećom ambicija na prvom treningu Gorice pojavio se u utorak poslijepodne. I priključio se Borni Kapusti, Mati Kalajžiću, Ivanu i Hrvoju Majcuniću, Maju Kovačeviču, Emilu Saviću, Ivanu Baturu, Anti Mašiću, Lovri Mazalinu, Marku Bakoviću i Krešimiru Ljubičiću. Ukupno je to 12 igrača, momčad je to koja bi doista mogla izgledati u skladu s idejama i vizijama Karla Uljarevića…