Prijava

Vaša prijava

Gorica se vraća! Belišće stiže u pretkolu Kupa i u izravnom prijenosu

[]

Nakon 11 dana bez utakmice, nogometaši Gorice se vraćaju pod svjetla reflektora utakmicom pretkola Kupa Hrvatske protiv Belišća. Nakon sve tri pobjede u uvodna tri prvenstvena kola raspoloženje je očekivano odlično, a takvo je i zdravstveno stanje.

– Momčad je u jako dobrom stanju u ovom trenutku, prvi put od početka sezone imamo situaciju da nema ozlijeđenih, nitko ne trenira odvojeno ili smanjenim intenzitetom. Iskoristili smo ovu pauzu da se malo odmorimo, igrači su dobili između tri i pet dana slobodno, ovisno o minutaži koju su imali na kraju prošle i početku ove sezone. Spremni smo i motivirani, veselimo se novim izazovima, prvo ogledu s Belišćem, a zatim i s Lokomotivom u nedjelju – kazao je trener Valdas Dambrauskas.

Prošle sezone u ovoj je fazi natjecanja protivnik Gorice bio krapinski Zagorac, završilo je s uvjerljivh 10-0, ali to nikoga u klubu neće zavarati. I ne dolazi u obzir da trener Dambrauskas dozvoli bilo kakvo opuštanje.

– Utakmice u Kupu uvijek su opasne, jer donose brojne specifičnosti. Ovdje momčad čak i ne mora pobijediti da bi prošla dalje, dovoljno je zadržati ‘nulu’ i doći do jedanaesteraca, pa proći dalje… U ovakvim situacijama momčadi iz nižih liga imaju i dodatan motiv, a mi smo svega toga svjesni. Moramo pokazati zasluženi respekt protivniku i ovu utakmicu doživjeti maksimalno ozbiljno – ističe Dambrauskas, pa nastavlja:

– U utakmicama ove vrste sami sebi možemo biti najveći neprijatelji. Ako budemo mentalno spremni, ako nam pristup bude pravi, vjerujem da neće biti problema, no preduvjet za to je izbjeći bilo kakvo podcjenjivanje. Na taj način i pripremamo momčad, vjerujem da će se to vidjeti i na terenu.

Iako su svi igrači zdravi i na raspolaganju, neće Gorica u srijedu od 18 sati istrčati u najjačem mogućem sastavu. Idealna je ovo prilika da minute na terenu dobiju i neki igrači koji su u posljednje vrijeme manje igrali.

– Upravo tako. Imamo veliku širinu u momčadi, sjajnu skupinu igrača, punu motiva i željnu dokazivanja, a svjesni smo i da je sezona duga, da nas čeka jako puno utakmica. Bit će nekih novih lica u sastavu, no u svemu tome bit će ključno ovu utakmicu što bolje iskoristiti za pripremu za Lokomotivu u nedjelju. Imamo svoj stil igre, želimo ga unaprijeđivati u svakoj utakmici, pa tako i u ovoj – zaključio je trener Valdas.

I ova će se utakmica igrati bez gledatelja na tribinama, na kojima će biti samo ljudi iz oba kluba i poneki gost, ali to ne znači da ovaj dvoboj neće moći pratiti i navijači. Naime, malo prije 18 sati počet će izravni prijenos na klupskoj Facebook stranici, pa će navijači imati priliku uživo vidjeti kako će to Gorica izgledati protiv Belišća, nekadašnjeg prvoligaša na čijoj je klupi Davor Rupnik, igrač iz europske generacije NK Osijeka, a kasnije i trener Osijeka, Cibalije, BSK-a…