Prijava

Vaša prijava

Remi kojeg je slavio Mraclin

[]

Dvoboj susjeda Jelačića i Mraclina u subotu 19. rujna 2020. od 17 sati došlo je pogledati oko 200 gledatelja. Dobrim dijelom i onih iz Mraclina, što je podsjetilo na neka dobra stara vremena kad je nogomet za mnoge bila preokupacija broj jedan. Nakon što je u prvom poluvremenu Jelačić bio bolji, imao igru, dominaciju, vodstvo 2:0 i još prigoda za pokoji pogodak, u nastavku dominirao je Mraclin i uspio poravnati rezultat. Zbog toga se nakon vrlo sadržajne utakmice i orila zajednička pjesma igrača i navijača gostiju. Prvi pogodak dogodio se zarana, već u 13. minuti. Ivan Smok je tada oduzeo jednu takozvanu ničiju loptu i tako prekinuo kombinaciju gostiju. Pravovremeno je zatim poludesno u for odigrao za mladog i hrabrog još uvijek 17-godišnjaka Filipa Harambašića. Mladac je ostavio pratnju iza sebe a kad je dojurio pred vratara Marića rutinirao je ljevicom logično pospremio loptu u suprotni kut za 1:0. U 19. minuti po istoj strani projurio je i Antoni Prizmić. U sličnoj poziciji kao strijelac prvog gola, Prizmić je gađao isto mjesto i zamalo također nisko-promašio. Dvije minute potom, Ivan Jambrešić dalekometno je od prve opalio projektil, lopta je pogodila lijevu vratnicu a onda i mrežu za 2:0. Mraclin nedorečen prema naprijed ipak je ozbiljno priprijetio u 29. minuti. Gosti su najprije imali slobodnjak u blok a u nastavku akcije tražili su igranje rukom i kazneni udarac ali dobili nisu ništa.

Jelačić je u prvom poluvremenu bio bolji

Nakon odmora Mraclin je krenuo u lov barem na bod. U 47. minuti polulijevo je prema zapadnim vratima Jelačića pobjegao Bruno Augustić i pucao iz zicera pored vratnice izvana. Zarana su krenule i rošade u momčadi Jelačića. U 56. minuti iz igre je morao ozlijeđen Mihanović ali izvučen je i strijelac prvog pogotka vrlo dobri Harambašić. Odmah u 59. minuti krenule su i nove nevolje za domaće. Augustić je desno odigrao za kapetana Ivana Kosa koji se oslobodio čuvara i s korner linije nisko ubacio pred vrata a Petar Milatović majstorski uz pomoć pete pospremio loptu iza iznenađenog Sakača u mrežu.

Osokoljeni Mraclin zaigrao je još bolje pa je u 62. minuti Ivan Kos snažno pucao ali Vratar Sakač se ovaj put nije dao iznenaditi. U 67. minuti još jedan hendikep za Jelačić. Iz igre je morao ozlijeđen Smolković ali iznenađujuće i vrlo dobri Smok i Josip Miletić. Imao je Jelačić dvije prigode da pobjegne na vjerojatno nedostižnih 3:1. U 72. minuti vratar Marić je ispod grede izbacio Memićev udarac a u 80. skinuo je i zicer Rusa. Do kraja Mraclin je krenuo na sve ili ništa. u 89. minuti stoper Matej Skrbin je glavom gađao pod gredu a Sakač je loptu krajnjim naporom izbacio u korner. Nakon kornera, u gužvi se najbolje snašao tek ušli u igru Hrvoje Kolarić i snažno zabio za veliko slavlje igrača i navijača Mraclina. Nije nam drago spominjati ali glavni sudac je nervirao jedne i druge na igralištu i gledalištu.

Jelačić-Mraclin 2:2

VUKOVINA Igralište Jelačića. Gledatelja 200. Sudac: Antonio Kokot (Vrbovec) 5,5. Pomoćnici: Blaž Crnoja (Vrbovec) i Danijel Gašpar (Križ). Delegat: Mario Fabečić (Gradići).

Strijelci: 1:0-F. Harambašić (13), 2:0-Jambrešić (21), 2:1-Milatović (59), 2:2-Kolarić (90).

JELAČIĆ: Sakač 6, Prizmić 6, Smolković 6 (od 67. Sremić 5,5), Čumpek 6,5, Rovišan 6, Jambrešić 7, Smok 7 (od 67. Pajdić-), Nikić 6, Mihanović 6,5 (od 56. Krasnić 5,5), Miletić 7 (od 67. Rus 5,5), Harambašić 7 (od 56. Memić 6). Trener: Stefan Rajić 6

MRACLIN: Marić 6, Petravić 6, Domitrović 6,5, Skrbin 7, B. Dandić 6,5 (od 90. Golubić-), Milatović 7, Šikić 6,5, Ivančić 5,5 (od 46. Onić 6,5), I. Kos 7,5, Jurić 6,5 (od 86. Kolarić 7), Augustić 7 (od 75. Desput-). Trener: Marko Pancirov 7

Igrač utakmice: Ivan Kos