Prijava

Vaša prijava

Turopoljac pošteno iskontrirao TOP iz Kerestinca

[]

Za Cityportal se javio Zlatan Sever koji piše za stranicu Turopoljca:
U nedjelju 20. rujna 2020. u 7. kolu JŽNL-a na igralištu Turopoljca na Knejama gostovao je TOP iz Kerestinca, vodeća momčad lige nakon odigranih 6 kola. Igralo se po lijepom, sunčanom vremenu, a utakmici je nazočilo više od 200 gledatelja, od čega i jedna skupina gostujućih navijača.

Foto: Zlatan Sever

Već na samom početku utakmice gosti su opasno priprijetili s lijevog krila, ali udarac je završio pored gola. Odmah u sljedećem napadu, u 3. minuti u gol-šansi se našao domaći igrač Perić, ali ni on nije bio precizan. Na sredini terena vodila se taktička borba igrača u vezi, a više uspjeha imao je domaći vezni red u sastavu Mlinarić, Lučić, Sesar i Dejanović. U 14. minuti kapetan domaćih Vjeko Lučić uputio je dobar udarac, ali malo iznad gola. A onda u 28. min susreta oduševljenje za domaće igrače i navijače – kapetan Lučić postigao je gol nakon pogrešne procjene zadnjeg reda TOP-a, kada je došao sam ispred gostujućeg golmana i poentirao. Zasluženo.

Foto: Zlatan Sever

Vrlo brzo nakon toga, u 35. min, dok su se gosti još oporavljali od šoka, Perić je prihvatio loptu upućenu u dubinu od Horvata, te od drugog pokušaja centrirao opet na glavu Horvata koji je pratio akciju i postigao svoj prvijenac u dresu Turopoljca za 2:0. Publika je u transu, a igrači puni motiva. Do kraja poluvremena igrači Turopoljca uspješno su odolijevali pokušajima organiziranja napada igrača TOP-a, pa se na odmor otišlo s više nego zasluženih 2:0 za Turopoljac.
U drugom dijelu, gosti su pokušavali postići gol, ali u tome nisu uspjeli sve dok igrač Turopoljca Matasić u 52. minuti nije postigao autogol glavom u jednom nesporazumu s golmanom Kovačićem. Odmah u sljedećem napadu domaćih, Perić je bio u prilici zabiti, ali njegov udarac otišao je iznad prečke. Autogol domaćih dao je krila gostima, ali osim slobodnog udarca u 61. min nakon kojeg je lopta pogodila stativu, odbila se u prečku i ravno u ruke golmana Kovačića, nije bilo prijetnje za gol domaćih iako je bio dojam da gosti imaju veći posjed lopte.

Foto: Zlatan Sever

Kako to obično biva, ako ne zabiješ gol, onda ga dobiješ. To se dogodilo i ekipi TOP-a u 63. minuti kada je Perić nakon dodavanja Sesara rutinirano plasirao loptu u lijevi kut nemoćnog vratara gostiju i poentirao za 3:1. Ovime je praktički utakmica bila riješena. Oba trenera su mijenjali nekoliko igrača u drugom dijelu, ali tempo igre je ostao visok, a mladi Leon Jaki našao se u dvije izgledne prilike, ali nije imao sreće postići gol. Što nije uspjelo njemu, uspjelo je Horvatu koji je u zadnjoj minuti realizirao jedanaesterac nakon igranja rukom gostujućeg igrača. Time je postignut konačni rezultat 4:1 za Turopoljac, na opće veselje domaćih igrača i navijača. Može se kazati da je u dobroj i borbenoj utakmici domaćin bio konkretniji, motiviraniji i efikasniji i zabio četiri, isto koliko je u proteklih 6 kola primio TOP.

Foto: Zlatan Sever

TUROPOLJAC – TOP 4:1
KUČE Igralište na Knejama. Gledatelja 200. Sudac: Tin Debogović (Bjela Gorica). Pomoćnici: Zlatko Ilčić (Dugo Selo) i Danijel Horvatić (Zaprešić). Delegat: Marijan Baršun (Zagreb)
STRIJELCI: 1:0-V. Lučić (28), 2:0-Horvat (35), 2:1-Matasović (52-auto-gol), 3:1-Perić (63), 4:1-Horvat (90-11m).
TUROPOLJAC: Kovačić 7, Martinić 7, Avramović 7, Matasić 7, Šestok 8 (od 81. Markulin), Dejanović 7, Mlinarić 8 (od 68. Jaki 7), Sesar 7(od 78. Fabijančić -), Lučić 8(od 81. Cavrić-), Horvat 8,5, Perić 8(od 68. Anđelić 7).
TRENER: Milan Marinić 8
TOP: Maglica 6, Jukić 6, Krnjus 5,5 (od 46. Dizdarević 5,5), Žuti 5 (od 47. Noršić 5,5), Labrović 5 (od 46. Delač 5), Pagadur 5 (od 51.Sviben 5,5), Ivanović 5, Holetić 6,5, Škarica 6, Garašić 5, Rupčić 5.
TRENER: Hrvoje Komar 5
IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Horvat”