Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Osijek spada među najbolje, zato se i veselimo ogledu s njima!’

[]

Nakon prva četiri kola, nakon četiri uzastopne pobjede, sve je u svijetu HNK Gorice izgledalo gotovo idealno, savršeno. Remi s Istrom na domaćem terenu samo je malo pokvario dojam, no ništa bitno nije promijenio. Gorica je sjajna ove sezone, odradila je ogroman posao na otvaranju prvenstva i s 13 bodova na kontu ide u najteže izazove. Nakon Varaždina, Slaven Belupa, Šibenika, Lokomotive i Istre 1961 na red dolazi “velika četvorka”. I Osijek kao prva stanica na tom kompliciranom putu.

– Veselimo se ovoj utakmici. Osijek je izvrsno izbalansirana momčad kojoj je teško pronaći slabu točku i ja bih rekao da se radi o jednoj od najboljih momčadi u Hrvatskoj. Upravo zato mislim da će Osijek biti veliki favorit u ovom susretu, ali mi na to gledamo kao na lijep izazov. Samo u ovakvim utakmicama, na gostovanjima kod ovakvih protivnika, možeš zaista rasti, kako individualno, tako i kao momčad – kaže trener Valdas Dambrauskas u iščekivanju derbija kola.

U Osijeku vlada lagana euforija, nastala zbog nekoliko detalja – dolaska Nenada Bjelice na klupu, dvije vezane HNL pobjede na startu njegova mandata i činjenice da će se u Gradskom vrtu prvi put ove sezone igrati uz prisustvo navijača. Osječani će biti “ludo” motivirani, željni dokazivanja, a budući da su i prepuni kvalitete, jasno je da će ovo za Goricu biti jedan od najtežih mogućih izazova.

– Nema sumnje da će se i igrači i trener Osijeka željeti dokazati pred navijačima, da nas čeka iznimno težak posao, ali tako smo se za ovu utakmicu i pripremali. Bilo je tijekom tjedna nekih manjih problema s ozljedama, kao i svakog tjedna tijekom sezone, no imamo više od 20 igrača i na svakome od njih je da pokuša što bolje iskoristiti priliku koju dobije. Atmosfera će sigurno biti prava domaćinska, što je dodatni motiv našem protivniku, ali bit će dodatan motiv i nama. Puno smo toga odigrali bez navijača u ovim vremenima korone, a svakom igraču draže je igrati pred ispunjenim tribinama nego na praznom stadionu – govori Dambrauskas.

S druge strane bit će mu Nenad Bjelica, trener koji je sedam puta dosad išao na Goricu. Svaki put u te je utakmice ulazio kao trener Dinama, svaki put iz tih je utakmica izlazio kao pobjednik. Međutim…

– Svaki niz pobjeda jednom mora i stati… I ja i moji igrači svjesni smo da utakmice iz prošlosti nemaju utjecaja na ono što će se događati iz budućnosti, puno je važnije da izađemo na teren potpuno spremni za sve što nas očekuje – ističe trener Gorice, koji će se prvi put sučeliti Bjelici.

Poseban osjećaj u Osijeku imat će, kao i uvijek, Hrvoje Babec. Sa svojom Goricom stiže u grad u kojem je odrastao, u kojem mu živi obitelj, u kojem ima i rodbinu, prijatelje…

– Uvijek je lijepo doći u svoj grad, ali još je ljepše u svom gradu uzeti bodove. Respektiramo Osijek, znamo kakav nas protivnik čeka, no mi tamo stižemo kao druga momčad prvenstva i nemamo se čega bojati. Želimo nametnuti svoju igru i pokušati napraviti što se više može – kaže Babec.

Nakon Osijeka slijede Hajduk, Rijeka i Dinamo, početak je ovo paklenog niza. Iz koje se, pokazala je povijest, može izvući puno, a ovoga puta riječ je o četiri utakmice koje će puno toga reći o realnosti goričkih ambicija u borbi za vrh…

– Ma bit će baš gušt igrati u Osijeku, ali i protiv svih tih velikih momčadi! – kaže Aleksandar Jovičić, koji se u Osijeku vraća u startnih 11, budući da zbog crvenoga kartona neće biti Matthewa Steenvoordena.