Prijava

Vaša prijava

VIDEO Gorica protiv Hajduka u potrazi za petom pobjedom u nizu!

[]

Otkad je Gorica prvoligaš, devet puta igrala je protiv Hajduka, i praktički svaki put bile su to utakmice za pamćenje. Na Poljudu je krenulo pobjedom u četvrtom kolu debitantske sezone (2-0), nastavilo se remijem po užasnoj buri (0-0), a zatim i prvim uvjerljivim porazom (0-3), a onda i onim drugim, još uvjerljivijim (0-6), nakon kojeg je s klupe Gorice otišao Sergej Jakirović.

Nešto drukčija priča, s druge strane, bila je u goričkim utakmicama. Prvo remi uz briljantan gol Atiemwena (1-1), zatim sjajna pobjeda u režiji Farouka Miye (3-0), pa onda one dvije, s istim rezultatom (2-1), u samo tri dana razmaka, u prvenstvu i Kupu. Niz je zaključen u posljednjoj fazi nove sezone, kad je Gorica slavila 3-1, prvi put pod vodstvom trenera Valdasa Dambrauskasa. Nova epizoda na programu je u subotu od 19.05 sati…

– Prvi put ove sezone igramo s Hajdukom i veselimo se izazovu koji nas čeka. Naravno da ozračje u momčadi nakon poraza u Osijeku nije bilo onako dobro kao nakon pobjeda, ali vratili smo se u normalu i pripremali smo se za ovaj susret kao i za svaki drugi. Znamo što je Hajduk, to je jedan od najvećih klubova u cijeloj regiji, ne samo u Hrvatskoj, to je momčad koja je u dobroj formi, igraju bolje nego krajem prošle sezone, no imamo i mi svoje kvalitete, svoje planove. Nećemo samo gledati što će raditi protivnik, najvažnije je da mi budemo pravi, da odigramo najbolje što možemo – kaže Dambrauskas u iščekivanju još jedne poslastice za domaće navijače.

Gorica nakon šest kola ima 13 bodova, pri čemu je u posljednje dvije utakmice uzela samo jedan bod. Hajduk, pak, u susret ulazi s dvije pobjede u nizu, s gomilom samopouzdanja, ali i s jako lošim iskustvima s prethodnih gostovanja u Velikoj Gorici.

– Hajduk je jako dobro počeo ovu sezonu. U posljednjim utakmicama su pokazali dosta svojih kvaliteta i napredak u igri, pa možemo očekivati tešku utakmicu. Ne bih pojedinačno izdvajao nikoga, no znamo da su jako dobri u napadu… Mi smo također krenuli odlično ove sezone, protiv Istre i Osijeka smo trebali biti bolji, ali vjerujem da smo na dobrom putu i da samo tako trebamo nastaviti – kaže Anthony Kalik, bivši igrač Hajduka, a danas veznjak Gorice.

Gostujućim navijačima dolazak na utakmicu nije dozvoljen zbog epidemioloških mjera, no ne treba sumnjati da će Hajduk imati potporu na goričkom stadionu. Jednako kao što ne treba sumnjati da će igračima Gorice jako dobro doći svaka podrška od njihovih navijača…