Prijava

Vaša prijava

Rukometaši rutinski u Dubrovniku, košarkaši pali u Draženovu domu

[]

U vikendu u kojem je ponešto nedostajalo nogometa – prvoligaš Gorice je na reprezentativnoj stanci, a trećeligaš Kurilovec nije igrao zbog pojave virusa u momčadi Mladosti iz Petrinje – rupu je ispunilo društvo iz dvoranskih sportova. Doduše, naši prvoligaši, košarkaši i rukometaši, u ovom su kolu bili u gostima, ali barem smo ove prve mogli gledati u prijenosu na HTV-u…

Mazalin nije bio dovoljan

I vidjeti prvi poraz Goričana ove sezone. Josip Sesar i njegova “renovirana” momčad krenula je u sezonu domaćim pobjedama nad ABA ligašima Splitom i Zadrom, u međuvremenu sredila i Zabok u gostima, a onda je na red došao najteži izazov dosad. Bez obzira na prekrasnu činjenicu da je Gorica u prethodna dva slučaja slavila kao gost kod Cibone, bilo je jasno kako će naša momčad morati biti na najvišoj mogućoj razini želi li i treći put srušiti velikog protivnika. Nažalost, nije ispalo tako.

Gorica je došla Ciboni samo nekoliko dana nakon šokantinih -38 u domaćem ogledu sa Zvezdom, zbog čega su cibosi bili posebno motivirani. Međutim, sjajna je bila i Gorica, koja je dvije i pol četvrtine igrala potpuno ravnopravnu utakmicu s takvom Cibonom. Otišli su u jednom trenutku domaći košarkaši i na 15 koševa viška, no Gorica se vratila na minus pet i do kraja bila u utakmici, praktički do posljednjih sekundi. Na kraju poraz 79-69, dojam koji kaže da je Gorica izrasla u izuzetno ozbiljnu momčad i gomila razloga za optimizam.

Lovro Mazalin i ovoga je puta bio prvo ime Gorice, ubacio je Ciboni 21 koš, dodao tome devet skokova i četiri ukradene lopte, što mu je donijelo impresivnu valorizaciju – 24. Jedino je još Ivan Batur bio na dvoznamenkastom učinku, što je bilo premalo za novo iznenađenje u dvorani koja nosi ime Dražena Petrovića. Već u srijedu (17 sati) slijedi novi izazov, u goričku dvoranu stiže Šibenka.

Preko Dubrovnika do vrha tablice

Rukometaši su istoga poslijepodneva bili na krajnjem jugu, na najdaljem gostovanju u sezoni, u gostima kod Dubrovnika. Novi prvoligaš dočekao je Goricu s nula bodova na kontu, zbog čega je sastav Andrije Nikolića bio izraziti favorit u ovom susretu. Taj je status i opravdao na parketu, iako nije to bila utakmica velikih brojki, s rezultatskom razlikom bitno manjom od razlike u kvaliteti. Završilo je 29-23, dva boda se pišu i to je nakon svega najvažnije. Kao i činjenica da se više neće putovati do Dubrovnika, jer to je sad odrađeno…

Povela je Gorica 5-1, odmah pokazala da ima namjeru što prije otkloniti sve dvojbe u ovom susretu, ali žilavi i borbeni Dubrovčani nisu se dali. Iako su cijelo vrijeme morali loviti goričku prednost, početkom nastavka uspjeli su prići na gol zaostatka, a to im je posljednji put pošlo za rukom nakon 38 minuta igre. Tad se Gorica uspjela još jednom odvojiti, dodali su igrači trenera Andrije Nikolića malo gasa i dvojbi do kraja više nije bilo.

Juro Čakarić predvodio je goričke strijelce s pet golova iz šest pokušaja, a po četiri komada zabili su Hrvoje Ceković i Dominik Novak. Svoje su dali i golmani, Stipe Purić i Mislav Turčin zajednički su skupili 11 obrana u odsustvu Tomislava Sladoljeva.

Gorica nakon tri kola, dvije pobjede i jednog remija, dijeli prvo mjesto na tablici s Varaždinom, s kojim je i odigrala taj remi… U sljedećem kolu, u petak u 20 sati, rukometaši na svom parketu dočekuju vinkovačku Spačvu.