Prijava

Vaša prijava

Turopoljci bez vodeće pozicije

[]

Nogometni vikend 17. i 18. listopada 2020. godine za klubove iz Turopolja neće se dugo pamtiti. Priželjkivali smo iznenađenje u Maksimiru, ali lider ostaje lider. Osvoji tri boda i kad doma primi dva pogotka od Gorice za 2:2. Tako to radi Dinamo i zbog toga niže osvojena prvenstva. Uspješnija je bila filijala Gorice trećeligaš Kurilovec. Dečki trenera Vidaka također su gubili 0:1 od HAŠK-a i onda u nastavku preokrenuli na 1:3. Perica je opet pogodio s izmjenama. Poslao je na teren Filipa Hodaka, a ovaj je ubrzo sprašio dva komada za nova tri boda i prometnuo se u igrača utakmice. Kurilovec ima bod manje od vodećeg Jaruna, ali i odgođenu utakmicu kontra Mladosti iz Petrinje doma.

Marin Matoš. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Lukavec u četvrtom rangu očekivano je u gostima dobio Banovac i drži priključak vodećim Ravnicama iz Zagreba, koje su također osvojile tri boda. Dinamovci iz Obreža minimalno su izgubili u Bedekovčini, a Odra u Humu na Sutli popila je četiri komada. Gradići nisu igrali zbog odgode Zeline.

Turopoljski petoligaši imali su međusobne okršaje. Još u subotu Jelačić iz Vukovine deklasirao je u Mičevcu Klas s 4:0, pa je novi trener Stefan Rajić povezao dvije pobjede i sada diše punim plućima. Zanimljivo, zabile su ljetošnje prinove Mihanović, Harambašić, Nezirović i Petar Krasnić. U Jelačiću su odlučili pomladiti kadar i čini se da su na dobrom putu. Lomnica nastavlja sjajan niz, a momčad trenera Romana Župetić najbolja je što se tiče petoligaša iz Turopolja. U nedjelju je to osjetio i Polet iz Buševca. Turopoljac je izgubio doma od Mraclina koji solidno prati Lomnicu.

U 1. županijskoj ligi istok mora se izdvojiti golijada u Pokupskom gdje je Kupa deklasirala Meštricu 6:3. Buna je slavila kontra Dinamo Hidrela, a Mladost je u Obrezini očekivano dobila Zvekovac. U najnižem rangu Turopolje je u derbiju svladalo Brcko pa je i dalje kandidat za čelnu poziciju.

RASPORED UTAKMICA:
1. HNL, 8. kolo
Subota, 17. listopada 2020.:
Dinamo – HNK Gorica 3:2 (Gavranović 3/Mudrinski, Hamad)

3. HNL središte, 11. kolo
Subota, 17. listopada 2020.:
HAŠK 1903 – Kurilovec 1:3 (za Kurilovec zabili Sedlaček i Hodak 2)

4. HNL središte, 11. kolo
Subota, 17. listopada:
Tondach – Dinamo Obrež 1:0
Banovac – Lukavec 1:4 (za Lukavec strijelci J. Grdenić 2, Humeljak, Cimeša)
Straža – Odra 4:0
Gradići – Zelina—odgođeno

JŽNL, 11. kolo
Subota, 17. listopada 2020.:
Klas – Jelačić Vukovina 0:4 (Mihanović, Harambašić, Nezirović, Krasnić)
Nedjelja, 18. listopada:
Turopoljac – Mraclin 1:2 (Martinić/Ivan Kos 2)
Lomnica – Polet 2:0 (Bedeković, Arbanas)

1. ŽNL istok, 9. kolo
Nedelja, 18. listopada 2020.:
Ban Jelačić – Posavec 3:3 (za Posavec strijelci Igor Mostarlić 2, Buzov)
Mladost – Zvekovac 2:0 (Pejak, Hadžijabdić)
Buna – Dinamo Hidrel 2:0 (Ivan Rak, Tomislav Novosel)
Kupa – Meštrica 6:3 (Ruklić 2, Šandor, Poturica, Šestak, Blažinčić/Hanžek, Hanachi, Galović)
Vatrogasac-slobodan

2. ŽNL istok, 8. KOLO
Nedjelja, 18. listopada, 2020.:
Turopolje – Brcko 4:1