Prijava

Vaša prijava

Samobor prebrodio koronu i Turopoljac

[]

Utakmica 15. kola Jedinstvene županijske lige na praznom Gradskom stadionu u Samoboru, po prohladnom vremenu još nije pošteno ni počela, a domaćin je već poveo. Igrač domaćih Kolar u 4. minuti izveo je korner s desne strane i ubacio u peterac gdje je najviši bio Ištuk i glavom pospremio loptu u mrežu. Golman Turopoljca Kovačić ostao je ležati na zemlji, tražeći prekršaj, ali sudac je samo odmahnuo rukom i pokazao na centar. Početak utakmice iz noćne more!

Nakon toga, “zeleni” iz Kuča polako se vraćaj “u život” i uspijevaju imati loptu sve više u svom posjedu na sredini terena, ali bez nekih većih prijetnji prema golmanu Štefkoviću. A u 20. minuti zaprijetio je domaći igrač Voloder, ali golman Turopoljca, Kovačić ovaj put je uspješniji.

Turopoljac prijeti u 23. i 24. minuti, ali najprije sudac označava zaleđe Perića, a drugi put je udarac istog igrača završio visoko iznad gola domaćih.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Igralo se uglavnom na sredini terena, a nekoliko poluprilika stvoreno je na jednoj i drugoj strani. Kod domaćih Štulec je taj koji stavlja obranu Turopoljca na iskušenja, ali što Kovačić što Paradžik ili Iličić, gosti uspijevaju otkloniti opasnosti. I tako sve do 42. minute, kada Samobor ima skraćeni korner s lijeve strane i Štulec povisuje vodstvo domaćina na 2:0. Obrana Turopoljca ovaj put nije uspjela otkloniti opasnost.

Drugo poluvrijeme opet opasnim udarcem otvaraju domaćini, ali udarac Galića, koji je ušao u poluvremenu, Kovačić uspješno brani. A u 52. minuti domaći napadači su izigrali obranu gostiju i na dodavanje Štuleca, Voloder povisuje vodstvo domaćina na 3:0.

Turopoljac se i dalje pokušava organizirati i oduprijeti domaćinu, ali bez većih uspjeha. Tek u 58. minuti uspijevaju odigrati dobru akciju u kojoj lopta dolazi na desnu stranu do Martinića čije ubacivanje nije bilo uspješno. U 62. minuti trener gostiju Marinić odlučuje se na zamjene tri igrača odjednom, ali ni taj potez nije donio značajniji pomak na bolje.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Na sceni se tada opet pojavljuje već puno puta spomenuti Štulec koji je pobjegao obrani gostiju i povisio rezultat na visokih 4:0 za Samobor.

Domaći nisu više imali potrebe juriti rezultat, već su uspješno čuvali loptu na sredini terena. Najviše problema domaćinima zadavao je igrač Turopoljca Šestok, kojemu domaći nikako nisu uspijevali uzeti loptu, ali to nije bilo dovoljno za Turopoljce da naprave nešto konkretnije. Jedan od rijetkih napada gostiju zaustavljen je prekršajem na oko 18 metara, malo s desne strane golmana Štefkovića. Loptu je namjestio Tomislav Horvat, naciljao i pogodio u same rašlje. Pravi euro-gol.

Do kraja se Štulec još jednom našao u prigodi, ali Kovačić je na mjestu i brani njegov udarac.

Ekipa Samobora igrala je bolje od Turopoljca i zaustavila njihov niz pobjeda. Iako su u pojedinim periodima igre, gosti imali posjed lopte i igru u svojim nogama, pobjeda Samobora potpuno je zaslužena. Greške gostujuće obrane bile su prečeste i prevelike za nešto više od poraza. Visoki igrači u napadu Samobora, Štulec, Ištuk i Lovrić dobivali su većinu zračnih duela u kaznenom prostoru Turopoljca i poentirali. Kod ekipe Turopoljca osjetilo se neigranje nekoliko standardnih prvotimaca, dok je Samobor nedostatak svojih igrača puno lakše prebrodio.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Izjave trenera:

– Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi i boljoj igri. Ne želeći umanjiti pobjedu domaćina, smatram da su moji igrači napravili previše pogrešaka i dali previše poklona protivnicima, a oni su te poklone znalački iskoristili. Problem je činila igra glavom i nedostatak skoka, a Samobor ima visoke i kvalitetne napadače i to je rezultiralo ovakvim završetkom susreta – kazao je Milan Marinić, trener Turopoljca.

Franjo Pužin, trener Samobora, trener koji je trenirao i Velikogoričke klubove Radnik i Udarnik, preteče Gorice i Kurilovca, rado se prisjeća tih vremena. Što se tiče utakmice, smatra da je bila prava prvenstvena utakmica u kojoj se Samoboru na vrijeme otvorilo i dali su golove odmah na početku i kraju prvog poluvremena što je odvelo utakmicu na njihovu stranu. Smatra da je Štulec najbolji igrač utakmice, dobri su bili još i Ivkovčić i Kolar i sretan je što se ekipa oporavila nakon ove skoro dvotjedne stanke zbog korone. Za Turopoljac je rekao da se vidi da su dobro vođena i trenirana ekipa, da se vjerojatno osjetio nedostatak nekih igrača, a istaknuo je Horvata i njegov slobodni udarac, te Šestoka koji je više puta “ispremiješao” njegove igrače. Čestitao je gostima na fer i korektnoj igri.

Jedinstvena županijska liga 2020./2021. – 15. kolo
NK Samobor – NK Turopoljac 4:1 (2:0)
Samobor, Gradski stadion. Subota, 14.11.2020., u 14.00 sati., bez gledatelja. Vrijeme maglovito i prohladno, teren blatnjav, težak za igru.
Glavni sudac: Radišić Božo. Pomoćnici: Benković Dominik i Horvatić Daniijel (svi iz Zaprešića). Delegat: Zelenika Ivan (Stupnik)
Strijelci: 1:0 – Ištuk (4), 2:0 – Štulec (43), 3:0 – Voloder (53), 4:0 – Štulec (73), 4:1 – Horvat (76)
NK Samobor: Štefković, Burić, Makarun, Kolar (od 82. Bišćan), Ivkovčić, Brčić, Štulec, Voloder (od 68. Kotarski), Ištuk (od 60. Grgečić), Guliš, Lovrić (od 46. Galić)
Trener: Franjo Pužin
NK Turopoljac: Kovačić, Martinić (od 63. Fabijančić), Avramović, Paradžik, Ilčić, Jandriš (od 69. Jaki), Lučić (kapetan), Preradović (od 63. Šutalo), Horvat, Šestok, Perić (od 63. Đuračić).
Trener: Milan Marinić
Igrač utakmice: Štulec Željko

Tekst i fotografije: Zlatan Sever/Cityportal.hr