Prijava

Vaša prijava

FOTO: ŠK Polet treći na Prvenstvu Hrvatske za žene u ubrzanom šahu

[]

Ekipno prvenstvo Hrvatske za žene u ubrzanom šahu u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS) odigrano je u Crikvenici prošlog vikenda, 14.-15. studenog 2020. godine. Zbog aktualne epidemiološke situacije prijavilo se samo 6 ekipa, a neposredno pred početak prvenstva odustale su dvije ekipe zbog samoizolacije šahistica koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom. Tako su prvenstvo odigrale četiri ekipe po jednostrukom bod sustavu (svaka sa svakom) među kojima su bile i najtrofejnije ekipe Hrvatske posljednjih godina.

Za žensku ekipu Poleta iz Buševca igrale su juniorke Tereza Dejanović i Mira Trgovac predvođene velemajstoricom Mirjanom Medić. U tom podmlađenom sastavu osvojile su treće mjesto. Prvo mjesto pripalo je ŠK Liburniji iz Rijeke, koja je imala najjaču postavu i koja je uvjerljivo dobila sva tri meča.

 

Za drugo mjesto borile su se ekipe Drage iz Rijeke i Polet. U odlučujućem meču Tereza je u boljoj poziciji došla u vremenskom oskudicu i izgubila te je drugo mjesto postalo nedostižno. Na četvrtom mjestu završila je ekipa ŠK Dama iz Đakova koja je od Poleta izgubila 2,5:0,5.
Rezultati: ŠK Polet – ŠK Liburnija 0:3, ŠK Polet – ŠK Draga 1:2, ŠK Polet – ŠK Dama 2.5:0.5. Poredak: ŠK Liburnija 6 meč bodova (8.5 poena), ŠK Draga 4 meč boda (4.5 poena), 3. ŠK Polet 2 meč boda (3.5 poena), 4. ŠK Dama bez meč bodova (1.5 poen).

Galerija fotografija