Prijava

Vaša prijava

Turopoljac zaglibio u blatu Rakovog Potoka

[]

Utakmica zadnjeg, 17. kola jesenskog dijela prvenstva JŽNL igrana je po sunčanom, ali hladnom vremenu na “nizbrdici” u Rakovom Potoku. Kiše su ostavile veliki trag i blato na terenu, ako se izraz “teren” uopće može uporabiti, onemogućavalo je bilo kakvu smislenu igru, osim napucavanja lopte i trčanja za njom. A u tom tipu nogometa bolje su se snašli igrači domaćeg Rakovog Potoka.

21.11.2020. Rakov Potok – Turopoljac. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Prvih petnaestak minuta proteklo je u ispitivanju snaga, bez nekih konkretnih akcija, a prvu šansu propustili su domaći, ali lopta nije slušala igrača i šansa je propala u 10. minuti. U 13. minuti, kapetan gostiju, Vjeko Lučić isprobava udarac s nekih 20-ak m, ali ravno u golmana domaćih Jakleneca.

Nakon toga, domaći imaju tri kornera jedan za drugim, ali bez veće opasnosti za golmana Kovačića, da bi u brzoj i izglednoj kontri Turopoljca, lopta zastala u blatu i kontra je propala.

U 27. minuti, domaćin ima izglednu priliku kada je lopta došla do Šolčića na nekih 5 metara od gola, ali Kovačić je na visini zadatka i brani taj udarac. Igrači Turopoljca imali su priliku ozbiljnije ugroziti vrata domaćina iz slobodnog udarca s nekih 20 metara, ali Horvat ovaj put pogađa repetitor iza gola domaćina. Najljepša akcija prvog dijela bila je odigrana u 35. minuti kad su igrači Turopoljca Lučić, Horvat i Avramović izigrali obranu domaćina, ali udarac kapetana Turopoljca glavom nije bio precizan.

21.11.2020. Rakov Potok – Turopoljac. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

U 39. minuti, Martinić, jedan od najboljih obrambenih igrača Turopoljca danas, skida loptu s noge Jaklenec Ivanu i time su opasnosti po golmane u prvom poluvremenu bile zaključene.

Drugo poluvrijeme odlučnije su počeli igrači Turopoljca i u prvom napadu došli su u priliku kad je stoper domaćih promašio loptu, a Horvat došao sam pred golmana Jakleneca, s lijeve strane i – pogodio stativu! U 53. minuti nastala je gužva u kaznenom prostoru gostiju, koji loptu izbacuju u korner. Iz kornera lopta centrirana na drugu stativu dolazi na glavu Lončarića koji joj mijenja smjer tako da lopta završava u lijevoj “maloj mrežici” nemoćnog Kovačića. Domaćin vodi 1:0!

Domaćin dobiva krila i stvara šanse i dalje. Jednu loptu koja je već prešla i golmana Kovačića, u 61. minuti Martinić izbacuje s gol crte, a Kovačić u nastavku akcije brani udarac Jaklenec Ivana.

Igrači Turopoljca se trude i pokušavaju ugroziti domaćeg golmana, ali u tome nemaju uspjeha. Najveću šansu u tom dijelu imali su kad je Lučić s nekoliko metara s desne strane pucao u golmana koji je već padao, i pogodio ga u ruke i lopta je otišla u korner. Iz kornera ubačenu loptu, domaći igrači su izbacili iz svog kaznenog prostora i u brzoj kontri Makarun je došao sam pred Kovačića, ali Kovačić brani.

Udarac Kumića u 77. minuti nije bio dovoljno precizan, a u 87. minuti, nakon centaršuta domaćih s lijeve strane, domaći igrač Grgurić bio je sam na drugoj stativi, ali mu je lopta prošla kroz noge!

21.11.2020. Rakov Potok – Turopoljac. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Gosti iz Kuča sve bacaju u napad ne bi li izjednačili i u zadnjih 3-4 minute uputili su 4 udarca prema golu, ali su ili pogađali braniče ili promašivali gol ili nisu stizali na centaršuteve. Lopta jednostavno nije htjela u gol! A da jedno zlo nikad ne dolazi samo, dokaz je i drugi gol domaćina u zadnjoj 90. minuti, kada je 16-godišnji Pudić Ivan izbio sam pred Kovačića i svladao ga.

Potpuno zaslužena pobjeda domaćina koji je u ovim uvjetima, na rubu regularnosti, bio bolji, hrabriji i odlučniji. O ljepoti igre ne može se govoriti, jer toga na ovakvim terenima nema, blato je bilo posvuda i teško je bilo i trčati, a kamo li igrati! Ali, to nimalo ne umanjuje pobjedu domaćina koji su bili brži, “ničije lopte” su se uvijek odbijale k njima i više su željeli pobjedu. I dobili je.

Turopoljac je još jednom razočarao svoje navijače rezultatom i dobro je da je pred njima zimska stanka da srede dojmove i pripreme se za proljetnu sezonu, psihički i fizički.

21.11.2020. Rakov Potok – Turopoljac. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Izjave trenera:

– S obzirom na izuzetno teške uvjete za igru, ovo je bila sadržajna utakmica koja je otišla na stranu domaćina. Mi možemo žaliti za 2-3 šanse početkom drugog dijela kad lopta jednostavno nije htjela u gol. Domaćin je to iskoristio kroz uigrani prekid nakon čega smo pokušavali izjednačiti, napadali, ali što njihova obrana što teški teren, uspijevali su nas osujetiti u tim nastojanjima. Na kraju su iskoristili još jednu kontru za povećanje vodstva. Čestitam Rakovom Potoku na pobjedi – kazao je Milan Marinić, trener Turopoljca.

Krešimir Mavračić, trener Rakovog Potoka: “Danas smo pokazali veliko srce i želju i pobijedili odličnu ekipu Turopoljca, iako smo igrali bez 6 standardnih igrača. Uvjeti na terenu bili su teški i blatnjavi što nam je uveliko pomoglo u ostvarivanju našeg cilja danas – a to je pobjeda. Utakmica je u datim uvjetima bila vrlo dobra, ali vidjelo se da teren ne odgovara odličnoj ekipi Turopoljca, punoj tehnički dobrih igrača. Danas je pobijedila ekipa, iako ne mogu ne spomenuti 16-godišnjeg Ivana Pudića, koji je igrao odlično i postigao drugi gol. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a mojim igračima sve čestitke na ovoj pobjedi!”

Jedinstvena županijska liga 2020./2021. – 17. kolo
NK Rakov Potok – NK Turopoljac 2:0 (0:0)
Rakov Potok. Igralište Rakovog Potoka. Subota, 21.11.2020., u 14.00 sati, bez gledatelja. Vrijeme sunčano i prohladno, teren blatnjav, izuzetno težak za igru.
Glavni sudac: Medved Marin (Ivanić Grad) 6,5. Pomoćnici: Batušić Ivan (Cvetković) i Anić Krunoslav (Križ). Delegat: Matoc Tomislav (Zaprešić)
Strijelci: 1:0 – Lončarić (53), 2:0 – Pudić (90)
NK Rakov Potok: Jaklenec Nikola 7, Kufrin 6,5, Golub (cap) 7, Šolčić 7, Makarun 6,5 (od 89. Pavlečić -), Jupić 6,5, Pudić 8, Španić 6,5 (od 46. Lončarić 7,5), Jaklenec Ivan 7, Mravunac 7, Golojuh 6,5 (od 46. Grgurić 6).
Trener: Krešimir Mavračić 7
NK Turopoljac: Kovačić 6,5, Fabijančić 6 (od 64. Đuračić 5,5), Avramović 5, Martinić 7, Ilčić 6,5, Dejanović 6,5, Lučić (cap) 6,5, Jandriš 6, Horvat 6, Kumić 6, Preradović 6 (od 74. Jaki -).
Trener: Milan Marinić 6
Igrač utakmice: Pudić Ivan (Rakov Potok)

Tekst i fotografije: Zlatan Sever/Cityportal.hr