Prijava

Vaša prijava

Šahovski klub Polet izabrao novo vodstvo

[]

25.11.2020. Velika Gorica. Šahovski klub Polet – Bruno Kos novi predsjednik. Foto: ŠK Polet

Na izbornoj skupštini Šahovskog kluba Polet iz Buševca izabrano je novo klupsko vodstvo, predsjednik je Bruno Kos, dopredsjednik je dosadašnji predsjednik Marko Makaj, a u Upravni odbor izabrani su još Marijan Rožić, Branko Rožić, Mario Jurić, Zlatko Rožić i Darko Šoštarić.

25.11.2020. Velika Gorica. Šahovski klub Polet – Bruno Kos novi predsjednik. Foto: ŠK Polet

Bruno Kos je dugogodišnji član kluba i igra za seniorsku momčad Poleta te je posebno angažiran u radu s mladima šahistima u klubu. Živi u Velikoj Gorici, porijeklom je iz Mraclina, mjesta nekad poznatog po uspješnim šahistima. Zanimljiva je činjenica da je školu šaha u Poletu prošlo mnogo djece iz okolnih mjesta, a iz Mraclina ni jedno. Ostaje samo nada da će se i to promijeniti te da će se iz susjedstva pojaviti poneko dijete zainteresirano za šah.

Online škola šaha

Pandemija korona virusa uveliko je promijenila način života i ograničila okupljanja, a takva ograničavajuća epidemiološka situacija inicira prelazak na online varijante tamo gdje su moguće. Tako je i ŠK Polet reducirao treninge u živo, a manjak treninga nadoknađuje internetskim radom. Trenutno su u toku dvije online škole šaha za kadete kluba, jedna za početničku grupu i druga za napredne kadete.

25.11.2020. Velika Gorica. Šahovski klub Polet – Bruno Kos novi predsjednik. Foto: ŠK Polet

U toku je priprema za online školu šaha za početnike za svu djecu s područja Velike Gorice,  koja će početi 26.12.2020. Koristit će se program Garija Kasparova, koji mogu koristiti besplatno i škole, prezentira se kao ”šah uz školu”. Informacije o online školi šaha mogu se dobiti od tajnika kluba Zlatka Rožića na mob. 098419376, a bit će objavljene i na facebook stranici kluba.

Galerija fotografija