Prijava

Vaša prijava

Alkar Batur u sridu! Trica sa zvukom sirene za pobjedu u Sinju

[]

Prava drama odvijala se u dvorani u Sinju u petak navečer, drama kakvu je u stanju prirediti jedino – košarka. Odlučivale su stotinke sekunde, malo (ne)mirnije ruke na jednoj i drugoj strani, a u velikog junaka prometnuo se igrač Gorice Ivan Batur, koji je tricom sa zvukom sirene donio Gorici 12. pobjedu u 15 prvenstvenih utakmica, što je ujedno donijelo i prvo mjesto na tablici!

Mučila se Gorica u Sinju, protiv vrlo dobrog domaćina, praktički tijekom cijele utakmice. Vodio je Alkar u drugoj četvrtini i 11 razlike, Goričani su na trenutke izgledali kao da su miljama daleko od svog pretpoznatljivog ritma, pa su i na poluvrijeme otišli s devet koševa minusa. I sa samo 24 ubačena poena?! U nastavku su se ipak brzo vratili u egal, a serijom 14-1 i poveli 43-42 u 28. minuti.

A onda je krenula posljednja četvrtina… Dva sinjska Amerikanca, Echols i Varance, gurali su domaćina, a Gorica je držala ritam i ostajala u egalu sve do završnice. Minutu i pol prije kraja Varance je tricom odveo Alkar na tri razlike, Maj Kovačevič uzvratio je istom mjerom, a minutu prije kraja opet je Alkar ubacio tricu, Kučan je vratio plus tri za domaćina.

Mate Kalajžić je košem i dodatnim bacanjem opet vratio stvari na početak, za novo vodstvo Alkara pogodio je Echols, a Marko Baković zatim je promašio oba bacanja. Varance je 15 sekundi prije kraja možda mogao i sve riješiti, no zabio je samo jedno bacanje, povisio na tri razlike, da bi Kalajžić koju sekundu poslije ubacio oba. Na tri razlike mogao je pet sekundi prije kraja vratiti Echols, no i on je ubacio samo jedno bacanje i ostalo je 73-71.

U posljednjim sekundama Mate Kalajžić je dodao, a Ivan Batur pogodio tricu za pobjedu

Srećom, ovo je sport u kojem je i pet sekundi dovoljno za velike stvari, a upravo to se i dogodilo u ovom slučaju. Kalajžić je povukao loptu, dao za Ivana Batura, igrača kojem šut inače nije najjače oružje, no iskusni Zadranin ovoga puta je pogodio! U trenutku kad je lopta prolazila kroz mrežicu začula se sirena koja označava kraj utakmice, a ovoga puta označila je i početak velikog slavlja Goričana. Svi su skočili na junaka Batura, kojem je to bila prva i jedina trica na utakmici.

– Ponekad treba imati i malo sreće da bi se došlo do pobjede – priznao je Batur kad se slavlje stišalo.

– Po tko zna koji put pokazalo se da je jako teško gostovati u Sinju, ali na kraju možemo biti zadovoljni. Nosimo bodove kuće i okrećemo se sljedećim utakmicama – dodao je junak utakmice.

Umjesto bolesnog trenera Josipa Sesara i ovu je utakmicu vodio njegov pomoćnik Bože Radoš, no Gorica je zadržala svoju karakteristiku da se poeni ravnomjerno raspoređuju. Mate Kalajžić ubacio je 12 uz pet asista, po 11 su dodali Mazalin, Batur (sedam asista i četiri skoka) i Mašić, a Krešimir Ljubičić otišao je do double-double učinka s po deset koševa i skokova.

– Sve što smo promašili u prvom poluvremenu vratilo nam se tim zadnjim šutem. Rasplet je najsretniji mogući po nas, sretni smo zbog pobjede protiv vrlo neugodnog Alkara. Zanimljiva, prava natjecateljska utakmica, a svojim igračima čestitam na prikazanom u drugom poluvremenu – govorio je trener Bože Radoš.