Prijava

Vaša prijava

Goričkim sportašima u ovoj godini više od 12 milijuna kuna

[]

Grad Velika Gorica, kao i svake godine, s predstavnicima četiri sportske udruge Ugovore o korištenju sredstava. U prošloj godini ukupno je za sport i rekreaciju iz gradskog proračuna izdvojeno 22 milijuna kuna.

-Unatoč teškoj godini i vremenima u kojima se sada nalazimo, smanjenja sredstava nije bilo nego samo povećanja te ćemo i dalje raditi na razvijanju sporta u našem gradu. Ponosni smo na naše prvoligaše, a u fokusu su i osobe s invaliditetom, djeca i rekreativci. Politika sporta biti će usmjerena prema izgradnji novih igrališta, fitness parkova i svega onoga što će omogućiti lakšu i bolju rekreaciju i zdravlje našim sugrađanima – rekao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar prilikom potpisivanja ugovora te je najavio izgradnju umjetne trave na igralištu u Vukovini, novo kombinirano igralište u Podbrežnici te će se obnoviti igralište u Bratstvu, a biti će i realizirana planirana dječja igrališta po mjesnim odborima.

18.1.2021. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o korištenju sredstava između Grada Velike Gorice i sportskih zajednica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice u ovoj će godini raspolagati s 11 milijuna i 900 tisuća kuna.

– Zadovoljni smo s potporom koju nam Grad pruža iz godine u godinu. Vjerujem da su sve članice Zajednice svojim radom opravdale dobivena sredstva – istaknuo je dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Darko Blažinčić.

Velika Gorica jedan je od rijetkih gradova koji ima predstavnike u tri najkvalitetnija momčadska sporta. Nogomet, rukometu i košarci. HNK Gorica iz sezone u sezonu bilježi sve bolje rezultate te je može se reći jedna od najljepših priča u nogometu proteklih godina. S druge pak strane, gorički rukometaši i košarkaši krenuli su europskim stazama.

– Planovi svih članica za ovu godinu su dići sport na još jednu višu razinu ili barem zadržati već postojeću s obzirom na epidemiološku situaciju koja nas je zatekla u prošloj, a prati nas i u ovoj godini – naglasio je Blažinčić.

18.1.2021. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o korištenju sredstava između Grada Velike Gorice i sportskih zajednica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Sportskom savezu osoba s invaliditetom pripalo je 280 tisuća kuna.

– Zadovoljni smo, ali voljeli bi da su ta sredstva viša kako bi u svojim klubovima konačno mogli imati stalno zaposlene trenere koji bi vodili brigu o vrhunskim sportašima kao i svoj djeci s teškoćama koja će možda upravo to postati. Bitno je da se sva ta djeca i osobe s invaliditetom osjećaju jednako u društvu – ističe Mirjana Lučić  izražavajući želju za osnivanjem plivačkog kluba.

– Ne možete vi pokrenuti klub ako nemate sredstva i tu sve padne u vodu. Mi imamo politiku u Savezu da naši klubovi ne plaćaju članarinu stoga, ako nas Grad ne prati, mi ne možemo funkcionirat, dodala je.

Također, sredstva za rad i funkcioniranje u ovoj godini dobili su i  Športsko rekreativni savez Grada Velike Gorice 126 tisuća kuna te gorički Školski sportski savez 105 tisuća kuna.

18.1.2021. Velika Gorica – Potpisivanje ugovora o korištenju sredstava između Grada Velike Gorice i sportskih zajednica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr