Prijava

Vaša prijava

Sve boje HNL-a u Medulinu, Gorica spremna za ‘novi početak’

[]

Osam dana Medulina je iza nogometaša Gorice, toliko je prošlo od dolaska u Istru, a deveti dan ponudit će – novi početak! S novim čovjekom u ulozi trenera, a velikim samopouzdanjem i u odličnoj atmosferi Goričani će u utorak u 16 sati istrčati na pulski stadion Aldo Drosina i tako otvoriti svoje novo prvoligaško proljeće.

– Možemo biti zadovoljni sa svime što smo odradili ovdje u Medulinu, dočekujemo prvu utakmicu u zaista dobrom raspoloženju. Pokušali smo donijeti neke svoje detalje u igru, ali sve ono što je funkcioniralo na jesen nećemo dirati, jer Gorica je bila uspješna i imala prepoznatljiv stil. Zadovoljni smo reakcijom igrača i vjerujem da potpuno spremni dočekujemo Istru – rekao je Siniša Oreščanin, koji je u nedjelju proslavio dva tjedna na klupi Gorice.

Malo vremena, ali baš zato je toliko dobro došlo ovo vrijeme provedeno u Medulinu. Imao je trener priliku provesti malo vremena s igračima, upoznati ih, detaljno im objasniti što se od njih traži… Na ugodnoj zimskoj temperaturi, u idealnim uvjetima, moglo se i odraditi puno toga, iako se ova dva tjedna zajedničkih treninga teško može nazvati pripremama u punom smislu te riječi.

– Često se kaže da prva utakmica nakon priprema najbolje pokazuje kako se na njima radilo, ali ovoga puta to stvarno ne mora vrijediti, budući da su pripreme zaista netipično kratke – govori trener Oreščanin.

Veselo je i šaroliko bilo u medulinskom hotelu ovih dana, bilo je tu doslovno pola HNL-a – uz Goricu, još i Slaven Belupo, Lokomotiva, Istra te Šibenik – pa kad se svi spoje u predvorju hotela, svi do jednoga u klupskim bojama, stvara se prilično zanimljiva slika. Puno se tih igrača poznaje godinama, nerijetko su se družili i međusobno, a istovremeno su kroz hotel prolazili i klupski djelatnici, menadžeri, nogometne posvuduše… I tako sve do subote, kad su Goričani ostali sami.

Fokus je, u miru i tišini, mogao biti potpun.

Očekivalo se da će ovih dana možda biti i priča o transferima, dolascima i odlascima, ali od toga nije bilo ništa. Nitko nije došao, nitko nije otišao, kao da se nitko time ni ne zamara… I Gorica, barem zasad, nastavlja istim putem. Sudeći po viđenom na treninzima, ali i u pobjedama protiv Opatije i Dinama II, razloga za optimizam ne nedostaje. I zato će posebno zanimljivo biti kako će Gorica izgledati već u utorak.

– Istru poštujemo i respektiramo, mislim da kolega Budicin i njegovi suradnici rade jako dobar posao, ali i mi želimo bodove, želimo jednom dobrom utakmicom uloviti zalet za sve što nas očekuje. Sljedeća utakmica nam je već u subotu, a ukupno naš čeka više od 20 utakmica… Krećemo od Istre, pokušat ćemo dati najviše što možemo u ovom trenutku – zaključio je trener Oreščanin.

Uoči utakmice na rasporedu je i odjava iz hotela, jer odmah nakon utakmice gorička ekspedicija vraća se kući. Nakon devet dana, lijepo bi bilo kući donijeti i tri boda…