Prijava

Vaša prijava

Nema kapetana, ima Ivana Banića: ‘Spreman sam za ovu priliku, nema brige!’

[]

U trenutku kad je u jednom duelu s napadačem Hajduka, u posljednjem kolu jesenskog dijela, Kristijan Kahlina ozlijedio prst, u svom 151. uzastopnom prvenstvenom nastupu, činilo se da se opet sve poklopilo. Taman je kretala zimska pauza, svi su nekako vjerovali da će u tih mjesec dana prst zacijeliti i da će kapetan nastaviti svoj nevjerojatan niz. Međutim, nije se dogodilo…

Prošla su dva tjedna blagdanske pauze, došla je promjena trenera, a sad su prošla i dva tjedna zimskih priprema, koje to zapravo baš i nisu bile. Kapetan Kahlina, nakon svega toga, i dalje ima zaštitu kažiprstu lijeve ruke, trenirao je u jednoručnoj varijanti, a na gol će danas (16 sati) protiv Istre 1961, u prvoj utakmici nogometnog proljeća, stati Ivan Banić (26). Budući da Kahlina već godinama nije propustio niti jednu prvenstvenu utakmicu, logično je da će Sinjaninu Baniću ovo biti ligaški debi u dresu Gorice.

– Kad sam dolazio, bio sam svjestan da prilika baš i neće biti previše, barem dok je Kahlina u klubu. Na to sam bio spreman i na to sam se pripremio. Međutim, sad je prilika došla, nažalost zbog Kaletove ozljede, ali na meni je da je iskoristim. Spreman sam potpuno, imam dovoljno iskustva i mirnoće, tako da vjerujem da problema neće biti – kazao je Banić, koji je u Goricu došao proljetos iz Rudeša, u vrijeme one prve i najveće stanke zbog korone.

Branio je u nekoliko kup utakmica, branio je i u prijateljskima, no ovo će biti prvi put otkad je Gorica prvoligaš da će na golu biti netko tko se ne zove Kristijan Kahlina. I samim time ova je utakmica posebna, drukčija. U dosadašnjem tijeku karijere Banić je pokazao veliku kvalitetu, kako u drugoj i trećoj ligi, tako i u 1. HNL, na golu Rudeša, no naravno da blaga trema postoji.

– Da, postoji, ali ništa veća nego u bilo kojoj drugoj situaciji. Uvijek se uoči utakmice pojavi ta lagana pozitivna nervoza, koja zapravo može i pomoći da fokus bude još bolji, a pogotovo je tako kad tek krećeš u polusezonu. Puno mi pomaže u cijelom procesu to što je Kahlina maksimalno uz mene, podržava me kao što sam i ja njega podržavao cijelo ovo vrijeme, a isto vrijedi i za trenera golmana Klafurića i cijelu golmansku ekipu – istaknuo je Banić.

Osim Kahline, Istru će propustiti i oporavljenici Josip Mitrović i Matthew Steenvoorden, kao i već duže odsutni Younes Delfi, ali ciljevi unatoč svemu tome ostaju isti.

– Želimo što je bolje moguće otvoriti novu polusezonu, pa onda krenuti dalje u svom ritmu, iz utakmice u utakmice. I na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – zaključio je Banić.

Zasad ove sezone sve izgleda idilično, neka tako ostane i s novim trenerom, i bez kapetana…


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike