Prijava

Vaša prijava

Oreščanin krenuo remijem: Gorici bod u Puli na startu proljeća

[]

Samo desetak minuta vožnje trebalo je nogometašima Gorice od Medulina do stadiona Aldo Drosina u Puli, na kojem su otvorili proljetni dio prvenstva. Protiv redovito neugodne Istre 1961, pogotovo kad se igra u Puli, ni ovoga puta nije bilo lako, pogotovo s obzirom na neospornu činjenicu da se na Goričanima ipak vidjelo da nisu u idealnoj formi, da je riječ o prvoj utakmici nove polusezone. Završilo je podjelom bodova, jednako kao i u posljednje dvije prigode, a time zadovoljniji mogu biti domaćini…

Gorica je prvi put u prvoligaškom društvu bila bez Kahline, a na kraju je morala i bez Steenvoordena, Mitrovića, Suka, Muse… Unatoč tome, sastav je bio respektabilan, na papiru ponešto bolji od onoga što je viđeno na terenu, pogotovo u prvom dijelu utakmice. Dominirala je Gorica posjedom, pokušavala pronaći pukotine u bloku domaćina, ali malo je toga prošlo. Najbolju šansu zapucao je Matar na dodavanje Čabraje, no treba reći i da je Istra imala svoje trenutke.

No Istrin trenutak došao je u 57. minuti, kad je snažni Fuentes razgrnuo goričku obranu, a na odbijenu loptu natrčao je Matej Vuk, koji je zabio Gorici i u prvom ovosezonskom ogledu. Gorica se vratila 11 minuta poslije, kad je iz kornera nabacio Čabraja, a za 1-1 zabio Aleksandar Jovičić, koji je u izostanku Kahline bio kapetan Gorice. U prvom dijelu pukla mu je arkada u jednom duelu s Fuentesom, no nije mu smetalo da zabije glavom, za prvi proljetni gorički gol.

Do kraja je Gorica bila aktivnija u potrazi za drugim golom, no prijetili su i domaćini, koji su jurili u opasne kontre i polukontre. Jako dobre situacije nisu mogli iskoristiti ni Mudrinski, ni Lovrić, ni Dvorneković… Jurnjava po terenu u posljednjim trenucima nije donijela nikakvu promjenu i već treći put zaredom u Puli je završilo podjelom bodova.

Trener Oreščanin debitirao je u službenoj utakmici, nešto njegovih ideja moglo se vidjeti i ovoga puta, no sasvim sigurno će i sam istaknuti kako to može puno bolje. Zasad je bod u džepu, a na redu je Dinamo u subotu na Gradskom stadionu.

ISTRA 1961 – GORICA 1-1
PULA Stadion Aldo Drosina. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb), Dejan Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Ante Čuljak (Zagreb). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Robi Kezele (Rijeka)
STRIJELCI: 1-0 Vuk (57), 1-1 Jovičić (68)
ISTRA 1961: Juric – Navarro (od 31. H. Kim), Tomašević, Šutalo, Sergio – Galilea, Blagojević (od 85. Halilović) – Gržan (od 85. Lisica), Špoljarić (od 76. G. Kim), Vuk – Fuentes. Trener Fausto Budicin.
GORICA: Banić – Doka, Moro, Jovičić, Čabraja – Babec, Kalik – Špikić (od 78. Hamad), Golubickas (od 65. Dvorneković), Lovrić – Matar (od 65. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Špoljarić (Istra 1961), Golubickas (Gorica)