Prijava

Vaša prijava

Poraz u drami u Banja Luci: Dva napada za pobjedu, niti jedan šut…

[]

Malo je, samo malo, dijelio košarkaše Gorice od pobjede u povijesnoj, prvoj utakmici ikad u nekom natjecanju međunarodnog karaktera. Prvi “balon” ABA lige 2 morali su Goričani propustiti zbog korone u svlačionici, iz njega je kao vodeća momčad izašao crnogorski Studentski centar iz Podgorice, koji je i bio prvi protivnik Gorice u ovom drugom “balonu”, koji se igra u Banja Luci.

Na kraju, doista su presudile nijanse. Jedna lopta, jedna odluka, jedan trenutak.

Ušla je Gorica u samu završnicu ove tvrde, čvrste utakmice, dvoboja bez previše ljepote, s jednim poenom zaostatka. Ostalo je 19 sekundi za posljednji napad, Crnogorci su vodili 60-59, a Mate Kalajžić dovukao je loptu na lijevu stranu. Pokušao je spustiti za Antu Krapića, no centar Gorice u tom je trenutku napravio prekršaj u napadu i sve je palo u vodu. Išlo se na brzi faul, jedno bacanje je Hagedorn i promašio, ali ništa više Gorica nije uspjela napraviti. Završilo je 61-59, prvi “pravi” regionalni poraz za naše košarkaše.

– Odigrali smo jednu hrabru utakmicu, borili smo se do samoga kraja, a utakmicu su presudili detalji, odnosno naš manjak koncentracije. Najviše mi je žao što smo imali dva napada za pobjedu, a nismo uspjeli šutnuti na koš. Umjesto toga, jedan faul u napadu, pa jedna izgubljena lopta… – žalio je nakon svega trener Josip Sesar.

Statistika kaže da je prvi strijelac bio kapetan Ivan Majcunić s 14 koševa, da je jedini dvocifreni uz njega bio Ante Krapić s deset koševa, da su po devet dodali Ivan Batur i Mate Kalajžić, koji je tome dodao i pet asista, četiri skoka, dvije ukradene lopte… Nažalost, nije bilo dovoljno za idiličan početak goričke regionalne kampanje, ali dobro je u svemu tome što nove prilike stižu vrlo brzo.

Već u četvrtak Goričani će igrati protiv makedonskog Rabotničkog iz Skoplja, a cilj će ponovno biti samo i jedino pobjeda.

– Idemo dalje, polako se pripremamo za završnicu sezone, imamo posljedice te dugotrajne karantene… Iz ove utakmice mogu biti zadovoljan načinom na koji smo odgovorili na fizički vrlo zahtjevnu igru, koju je nametnuo Studentski centar, no rezultatom nisam. Ne bih bio ni da smo izgubili od puno jačeg protivnika od ovog – kazao je trener Sesar.

Banjalučki “balon” Gorica će zatvoriti u subotu, ogled s crnogorskim Lovćenom iz Cetinja.