Prijava

Vaša prijava

Treći čovjek za rušenje Dinama: ‘Dosad je to bila neosvojiva tvrđava’

[]

Nakon devet istarskih dana i jedne utakmice, pa i jednog boda, nogometaši Gorice vratili su se kući, jedan dan predahnuli pa – krenuli jako. Dobro, jako koliko okolnosti dopuštaju, jer samo su dva dana do sljedećeg izazova, i to velikog, velikog izazova. U grad u subotu stiže Dinamo, derbi između prvog i trećeg na rasporedu je u 17.05 sati, a ulog je popriličan…

Gorica je u proljeće krenula bodom u Puli, rezultatom kojim nitko u goričkom taboru neće biti presretan, ali na Aldo Drosini je uvijek posebno teško, čupavo, nezgodno. Bilo je tako i ovoga puta, pa se bodu ne treba “gledati u zube”. Pogotovo ako se zna da je tim bodom smanjen zaostatak za vodećim Dinamom, koji je u proljetni dio sezone startao još lošije. U Maksimiru je u utorak slavila Rijeka, koja je time sigurno donijela ponešto briga u modri tabor, ali možda i pokazala Gorici put kojim treba ići.

– Drugim poluvremenom protiv Istre možemo biti zadovoljni, to je puno bliže onome što želimo nego prvi dio. Vjerujem da ćemo s vremenom, uz rad na treninzima i nove utakmice, biti sve bolji, da će igrači sve bolje usvajati naše ideje – kazao je trener Siniša Oreščanin, treći u nizu koji će pokušati prekinuti niz.

Devet puta igrali su Gorica i Dinamo u posljednje dvije i pol sezone, osam puta slavio je klub iz Maksimira, a jedini remi (0-0) izvukao je Valdas Dambrauskas u završnici prošle sezone. Sergej Jakirović iz sedam pokušaja nije uspio uzeti ni bod, a i Siniša Oreščanin jako dobro zna što je i kakav je Dinamo, jer proveo je u tom klubu sedam godina, a zna i za dosadašnji skor s Dinamom.

– Znamo svi kako je Gorica dosad prolazila s Dinamom, da je dosad to bila ‘neosvojiva tvrđava’, ali mi ćemo se pokušati što bolje pripremiti i što prije oporaviti – kazao je trener Oreščanin.

Pojavile su se u medijima raznorazne informacije, neke od njih povezuju Darija Špikića i Marijana Čabraju upravo s Dinamom, no u danima uoči međusobnog ogleda o tome se ni ne razgovara. Špika i Čabi su tu, u Gorici, spremni i motivirani, a hoće li se sve te priče pokazati točnima, pokazat će vrijeme.