Prijava

Vaša prijava

Ban Jelačić u pohodu na četvrti rang hrvatskog nogometa

[]

Eppur si muove ili; ipak se kreće. Istina, ovo naše pisanje nema direktne veze s Galileom Galilei, astronomijom ni negdašnjom Inkvizicijom, ali oko nogometa i lopte se također mnogo toga vrti i okreće, a korona je krajem minule godine zaustavila mnogo toga, pa i loptanje. Za amaterski nogomet je potrebno mnogo ljubavi pa i odricanja, ali zadovlojstvo je tim veće kad sve ide po planu. Moglo se to osjetiti i na prvom ovogodišnjem okupljanju nogometaša, struke i Uprave Jelačića u Vukovini. Novonapadali snijeg je dodatno podigao odličnu atmosferu pa je tako zaslugom igrača napadača Ivana Smoka i društva i predsjednik kluba Saša Matejčić bio primoran zaroniti nosom u dubok snijeg uz gromoglasan smijeh. Šteta što se fotoreporter tome nije nadao i događaj nije ovjekovječen.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

U najavi starta priprema spomenuli smo već sve najvažnije aktere događanja u Jelačiću, a sada prenosimo tek riječi Stefana Rajića, šefa struke.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

– Planiramo četiri treninga tjedno u kombinaciji prostora našeg igrališta i novouređene dvorane na katu našeg nogometnog hrama. Imamo dogovorene pripremne utakmice doma s Gradićima u subotu 6. veljače i Kurilovcem također u subotu 13. veljače. Kup utakmica NSVG na rasporedu je 21. veljače. Planiramo odraditi kvalitetne pripreme nadamo se bez ozljeda i tako spremni dočekati početak prvenstva početkom ožujka. Rezultatski cilj je pokušati uloviti jednu od pozicija koja vodi u 4. rang našeg nogometa. Oko planiranog pojačanja se malo zakompliciralo, ali još se radi na tome. Otišao je samo Jambrešić, navodno u nižerangirani Posavec u potrazi za većom minutažom. Zahvaljujem na njegovom doprinosu klubu i momčadi te primjerenom ispunjavanju svojih igračkih obaveza – kazao je Stefan Rajić.