Prijava

Vaša prijava

Na redu je Lokomotiva: ‘Obrana je dobra, ali želimo i više zabijati’

[]

Sedam je dana prošlo od jedne neobične utakmice protiv Šibenika, samo tri dana prošla su od neobične utakmice protiv Rijeke, pa je nekako dojam da je došlo vrijeme i za jednu normalnu utakmicu. U regularnim vremenskim uvjetima, bez prijevoznih sredstava velikih proporcija parkiranih u bilo kojem šesnaestercu. Subota poslijepodne, drugim riječima, vrijeme je za okršaj Gorice i Lokomotive.

– Imamo nekih problema s kadrom, posljedice ovog ritma utakmica postoje i vidjet ćemo na koga ćemo sve moći račnati – kazao je trener Siniša Oreščanin najavljujući utakmicu 22. kola, četvrti ovosezonski ogled s “lokosima”.

U onom prvom Lovrić je dvaput pogodio iz slobodnjaka u pobjedi 2-1 u gostima, u onoj drugoj završilo je 1-1 uz gomilu propuštenih goričkih šansi, a u onoj trećoj Gorica je doma slavila 3-1 i otišla u osminu finala Kupa Hrvatske. No svaki put na klupi Lokomotive sjedio je Goran Tomić, koji više nije na Kajzerici, od zime je “lokose” preuzeo Jerko Leko.

– Ne osvrćemo se previše na ono što je bilo prije, budući da smo mi ‘u žrvnju’ od zime, od kad je kolega Leko trener. I mogu reći da je Lokomotiva jako dobra momčad, koja je jesen provela u buđenju iz euforije u koju su zapali na kraju odlične prošle sezone, ali sad se definitivno budi. Doveli su i neke iskusnije igrače kako bi im pomogli što prije osigurati ostanak, u čemu još nisu uspjeli, tako da definitivno očekujem vrlo tešku utakmicu – rekao je trener Oreščanin.

Gorica je u posljednje tri utakmice bez primljenoga gola, uzela je sedam bodova iz sudara sa Slaven Belupom, Šibenikom i Rijekom, a temeljni cilj bit će i napraviti nešto više prema naprijed, jer u te tri utakmice Gorica je zabila smao dvaput.

– Uvijek nam je plan pokušati podići našu izvedbu za određeni postotak u svim fazama igre. Zasad je defenzivna faza dobra, željeli bismo da se to nastavi, ali naravno da želimo i zabijati golove, da faza napada bude bolja, čemu smo se najviše i posvetili u pripremi utakmice – zaključio je trener.

Osam puta je Gorica kao prvoligaš gostovala kod Lokomotive, ima dvije pobjede, četiri remija i dva poraza, što znači da je zapravo na “nuli”. Pa ajmo onda zakoračiti u pozitivu, jedna lijepa pobjeda baš bi dobro sjela.