Prijava

Vaša prijava

Dobar posao u ulici pjesnika: Gorica zabila tri puta za tri boda!

[]

Moramo zadržati defenzivnu razinu, ali i popraviti kreativnost u napadu, poželio je trener Gorice Siniša Oreščanin u najavi ogleda s Lokomotivom.

Rečeno, učinjeno. Njegovi igrači, iako bez ozlijeđenih Jovičića i Špikića, i četvrtu utakmicu zaredom nisu primili gol, no ovoga puta zabili su jedan više nego u posljednje tri utakmice zajedno. I uzeli velike i vrijedne bodove, skupili još malo samopouzdanja, razigrali još neke igrače… Odrađeni posao u Kranjčevićevoj ulici ove subote poslijepodne zaslužuje isključivo najviše ocjene.

Počelo je vatreno, jer već nakon 17 sekundi imala je Lokomotiva prvu priliku, Ivan Banić morao se iskazati nakon udarca Sheriffa Kallakua, ali nije to bila najava vatrometa prilika. Praktički ništa se nije dogodilo do desete minute, a tad je dogodilo ono što je pisalo u idealnoj scenariju trenera Oreščanina. Gorica je dobila svoj prvi korner, Kristijan Lovrić je precizno nabacio, a Matthew Steenvoorden glavom hladnokrvno pogodio nebranjeni dio mreže. Bila je to uigrana akcija, Nizozemac je ostao potpuno sam i zabio svoju drugi gol otkad je u dresu Gorice.

– Prvi je zabio isto protiv Lokomotive, isto za 1-0. Ali tad smo na kraju izgubili 3-1… – promrmljao je netko na tribini.

Međutim, ovoga puta ništa od toga! Ni blizu. Lokomotiva je odmah pokušala napasti, vratiti se u utakmicu, pokušavala je to većim dijelom ostatka utakmice, ali ništa nije prolazilo granitnu goričku obranu. Teško je izdvojiti neku pravu, izrazitu šansu za domaćina, iako je definitivno bilo opasnih situacija, kao i dobrih reakcija sve boljeg Banića. Međutim, kontrolirala je Gorica utakmicu bez nekih većih komplikacija, držeći kompaktnost i razinu agresije sve do trenutka kad je utakmica i definitivno prelomljena.

Nekoliko puta dolazila je Gorica do lopte nekakvom “krađom”, izlaskom iz obrambenog bloka, svaki put moglo je biti i opasnije nego što je bilo, no konačno je upalilo u 74. minuti. Jiloan Hamad, koji je unio puno živosti s klupe, uzeo je loptu, sjajno gurno za Matara Dieyea, koji je u sredini imao i usamljenog Josipa Mitrovića, no odlučio je sam završiti. I učinio je to jako dobro, ljevicom je naciljao i pogodio suprotnu malu mrežicu.

Morala je nakon drugoga gola Lokomotiva u totalni napad, u veliki rizik, a to se domaćinu moglo osvetiti nekoliko puta prije nego što je Josip Mitrović učinio ono što mu Matar nije priuštio devet minuta ranije. U 83. minuti Krešimir Krizmanić je driblingom došao na rub šesnaesterca, bio je to potez za pljesak na otvorenoj sceni, pa dao za Lovrića, koji je pucao iz odlične pozicije. Golman Santini je taj pokušaj odbio, ali samo do Matara. Senegalac je ovoga puta pronašao Mitrovića i bilo je to konačnih 3-0.

Ispalo je na kraju, rutinska pobjeda Gorice, važna tri boda i – čista petica! Sljedeći ispit je domaći ogled s Istrom 1961 u nedjelju 15 sati. Osam dana do sljedeće utakmice?! Da, i to je moguće u ovakvoj sezoni… Sad se treba odmoriti i, naravno, nastaviti dalje istim ritmom.

LOKOMOTIVA – GORICA 0-3
ZAGREB Nogometni stadion Zagreb. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Ivan Janić (Ilok) i Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELAC: 0-1 Steenvoorden (10), 0-2 Dieye (74), 0-3 Mitrović (83)
LOKOMOTIVA: Santini – Cipetić, Papadopoulos, Osmanković (od 68. Cokaj), Pivarić – Đira, Marić (od 76. Marin), Petrak – Aliyu, Kallaku (od 46. Chajia) – Hadžić. Trener Jerko Leko.
GORICA: Banić – Muhammed, Moro, Steenvoorden, Krizmanić – Babec (od 87. Pršir), Suk – Dvorneković (od 55. Hamad), Kalik (od 67. Mitrović), Lovrić – Mudrinski (od 55. Dieye). Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTON: Petrak (Lokomotiva), Mudrinski, Kalik, Moro (Gorica)