Prijava

Vaša prijava

Split “preskočio” Goricu, ali već slijedi generalna proba za regiju!

[]

Reprezentativna pauza je prošla, promjene u redovima košarkaša Gorice donijele su odlaske Ante Krapića i Maja Kovačeviča, kao i dolazak 26-godišnjeg krila, 203 cm visokog Ozrena Pavlovića, a u prvoj utakmici nakon stanke Goričani su otišli na put za Split. U maloj dvorani na Gripama čekao ih je silno motiviran i kvalitetan domaćin, posebno “nabrijan” s obzirom na debi novog trenera Mile Karakaša. Kako je Gorica bila i bez Lovre Mazalina, sve to bilo je previše za njih i nisu mogli napraviti više nego upisati relativno pristojan poraz 87-72.

Držali su se Goričani do sredine druge četvrtine, otišli na odmor s devet koševa zaostatka, u trećoj dionici uspjeli se i vratiti na minus šest, ali to je bilo sve. Split je, ukupno gledajući, relativno jednostavno došao do nove pobjede, uz 15 poena najbolje strijelca Ivana Perasovića, 18-godišnjeg sina slavnog igrača i uspješnog trenera Velimira.

– Split je odigrao dobru utakmicu, čestitam na pobjedi i to je to. Idemo dalje. Pred kraj prvog poluvremena osjetio se pad i nismo se uspjeli vratiti. Ali ima tu puno stvari za analizirati, bit ćemo pametniji nakon prospavane noći – govorio je trener Josip Sesar, kojem nije najbolje sjeo ovaj poraz…

U goričkim redovima prvo ime bio je Krešimir Ljubičić, koji je ubacio 17 koševa uz sedam skokova, Karlo Uljarević je dodao deset, Ozren Pavlović devet, Ivan Batur osam… Tih konačnih 15 razlike usko je povezano s deset skokova više domaćina, koji je jako dobro iskoristio činjenicu da Gorica ima samo dvojicu visokih igrača na raspolaganju, a uz to imao je 11 asistencija više.

Bio je to peti poraz Gorice u prvenstvu, uz 16 pobjeda, a prilika za popravni stiže već u subotu (14 sati), kad u Veliku Goricu stiže Furnir. Bit će to i generalna proba uoči odlaska u Sarajevo, na treći “balon” ABA lige 2, na kojem će Goričani igrati protiv Mladosti iz Zemuna (ponedjeljak, 16 sati), sarajevskog Sparsa (srijeda, 20 sati) i crnogorske Podgorice (petak, 20 sati).