Prijava

Vaša prijava

Preokret na terenu, suze za oproštaj u svlačionici

[]

Poslovično težak posao imali su nogometaši Gorice ove nedjelje poslijepodne, osam dana nakon lijepe i čiste pobjede kod Lokomotive (3-0). U posljednjih šest ogleda s Istrom pet puta je završilo bez pobjednika, uvijek su to “čupave” utakmice, a malo je nedostajalo da i ovoga puta rasplet bude takav. Puljani su bili neugodni, opasni, dugo su i vodili, no Gorica je preokrenula stvar i uzela važna tri boda, za novu dozu samopouzdanja, ali i za jedan posebno emotivan oproštaj…

Hrabro je Istra, iako posljednja na tablici, istrčala na Gradski stadion, krenula u otvoreno nadmetanje s trećom momčadi s prvenstvene ljestvice, a nagrada za to stigla je u 25. minuti. Hassane Bande, bivši igrač Ajaxa, u drugom nastupu za Istru zabio je svoj prvi gol u HNL-u i doveo Goricu u probleme. Momčad koja u posljednje četiri utakmice nije primila ni gola.

Trajala je ta prilagodba do kraja poluvremena, da bi početkom nastavka Kristijan Lovrić vratio stvari na početak. Albi Doka i Joey Suk kombinirali su na desnoj strani, Nizozemac je ubacio u sredinu, a tamo je Lovrić loptu dočekao ljevicom i zabio svoj 15. gol u prvenstvu ove sezone.

– Nakon toga gola krenuli smo malo preotvoreno prema naprijed, napravili su nam probleme u izlascima u tim trenucima, ali uspjeli smo preživjeti i doći do gola za potpuni preokret – rekao je trener Siniša Oreščanin, kojem je ponovno bodove donio čovjek s klupe.

U Kranjčevićevoj je prije osam dana Matar ušao umjesto Mudrinskog i zabio, ovoga puta zamijenili su se za uloge. Asistent je nakon uigrane akcije po desnoj strani u 74. minuti bio Josip Mitrović, koji je vješto podigao jednu loptu s desne strane, a Ognjen Mudrinski čelom je pogodio za svoj sedmi gol u sezoni.

Izdržala je Gorica do kraja, sačuvala prednost i upisala novu pobjedu, nastavila svoj senzacionalan put. A onda je došao red na oproštaje…

Kristijan Kahlina, kapetan Gorice, nakon četiri i pol godine odlazi iz kluba. Do kraja sezone bit će na posudbi u bugarskom Ludogorecu, koji ima pravo otkupa nakon što istekne posudba. Odšteta bi se u tom slučaju, uključujući sve bonuse, popela na oko milijun eura. Održao je i oproštajni govor, kojeg je odradio na jedvite jade, kroz suze, koje su potekle kod mnogih…

– Znam gdje idem i zašto idem, ali naravno da mi je teško otići, ovo je moja kuća, klub u kojem sam rastao, koji je rastao sa mnom… Posebne su ovo emocije i zato mi zaista nije lako – govorio je legendarni kapetan, koji odlazi nakon 157 utakmica u goričkom dresu.

Gorica dalje ide bez njega, kapetan će reći “ova momčad ima gard da osvoji trofej već ove sezone”, a prava potvrda takve procjene stigla bi ako Gorica uspješno prokrstari kroz sljedećih pet utakmica – prvo Osijek u gostima, zatim Hajduk doma, pa četvrtfinale Kupa, vjerojatno opet s Hajdukom doma, pa gostovanje kod Dinama, pa za kraj niza još i Rijeka…

Puno je do kraja, idemo dalje korak po korak.

GORICA – ISTRA 2-1
VELIKA GORICA. Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Ante Čuljak (Zagreb). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Ivica Modrić (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Bande (25), 1-1 Lovrić (50), 2-1 Mudrinski (74)
GORICA: Banić – Doka (od 76. Musa), Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec, Suk – Špikić (od 69. Dvorneković), Hamad (od 46. Mitrović, od 90. Junior), Lovrić – Matar (od 69. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
ISTRA 1961: Lučić – Joao Silva (od 83. Hujber), Šutalo, Bosančić – Gržan, Blagojević, Perera (od 83. Guzina), Navarro – Špoljarić (od 54. Lončar) – Bande (od 71. Vuk), Hara. Trener Danijel Jumić.
ŽUTI KARTONI: Lovrić (Gorica), Perera (Istra 1961)