Prijava

Vaša prijava

Gradići bez većih problema pobijedili Turopoljac u 2. kolu kupa Grada VG

[]

Pripremna utakmica 2. kola kupa Grada Velike Gorice odigrana je u Gradićima između NK Gradići, četvrtoligaša i NK Turopoljac iz Kuča, člana Jedinstvene županijske lige. Vrijeme je bilo lijepo, sunčano, teren odličan, jedino je puhao lagani sjeverac i hladio osjećaj ugodnog vremena.

Utakmica je počela laganim ispitivanjem snaga, da bi već u 6. minuti susreta mladi igrač gostiju Preradović izbio sam pred golmana domaćih Zagorca i pokušao ga prebaciti i pogoditi mrežu, ali u tome nije uspio. Bila je to prva velika prilika na utakmici. Domaćin je uzvratio udarcem preko gola nakon udarca iz kuta, da bi već u sljedećem napadu gostujući Perić pucao pored gola, iz izgledne prilike.

Domaćin nije napravio neku prevagu u igri koja bi se očekivala od četvrtoligaša na domaćem terenu, nego bi se čak moglo reći u prvom dijelu da su gosti u zelenim dresovima kontrolirali igru ali ipak nisu prečesto dolazili u situaciju za upućivanje udarca prema golu.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Domaćin je stvorio šansu u 23. minuti kada je Borovac pucao glavom preko gola, a isti je igrač napravio pomutnju u obrambenim redovima gostiju i uputio jednu loptu paralelnu s gol-crtom, ali nitko od njegovih suigrača nije stigao reagirati na vrijeme.

Gosti su preko svog kapetana, Vjeke Lučića stvorili šansu, ali je njegov udarac otišao visoko preko gola u 31. minuti, da bi Hajduk uzvratio “svojim Kučanima” udarcem kojeg je golman gostiju Kovačić uspio obraniti.

Prema kraju poluvremena, počele su greške u veznom redu i obrani gostiju, ali ni domaćin nije uspio poentirati iz tako stvorenih prilika. Sve do 45. minute kada je nakon greške obrambenog reda gostiju, gol za domaće postigao Abazi. Baš u pravo vrijeme, jer je nakon kretanja zelenih s centra, sudac odsvirao kraj poluvremena.

U drugom dijelu, već u 49. minuti opet je jedna paralelna lopta gostujućih igrača u visini centralnog kruga završila u nogama domaćih, a iskusni Abazi to koristi i povećava vodstvo na 2:0.

Igra gostiju tada pada, iako je u 50. minuti Horvat odlično pucao s 18 m, ali pored gola, isto kao i Pralas kod domaćih u 59. minuti.

Oba trenera mijenjali su nekoliko igrača u svojim ekipama što je dovelo do pada igre, poglavito kod gostiju i domaćin preuzima potpunu premoć na terenu, da bi konačnih 3:0 postavio Pralas, nakon još jedne olako izgubljene lopte gostiiju, prekrasnim, neobranjivim udarcem sa 16 m.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Bio je to i konačni rezultat ove solidne utakmice u kojoj ni gosti nisu bili bez šansi, pogotovo u prvom dijelu. Iskustvo igrača Gradića presudilo je u ovoj utakmici i potpuno su se zasluženo plasirali u naredno kolo kupa. Kako je bilo i očekivano. Utakmica je bila fer i korektna, bez ijednog oštrijeg starta, a sudačka je trojka sudila vrlo dobro.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

NK Gradići – NK Turopoljac 3:0 (1:0)
Gradići, igralište NK Gradića. Nedjelja, 28.02.2021., u 15.00 sati, bez gledatelja. Vrijeme sunčano i prohladno, teren dobar za igru.
Glavni sudac: Jerbić Petar (Velika Gorica). Pomoćnici: Krznarić Filip (Zagreb) i Vitez Josip (Kobilić). Delegat: Sedmak Zvonimir (Lukavec)
Strijelci: 1:0 – Abazi (45), 2:0 – Abazi (49), 3:0 Pralas (83).
Gradići: Zagorac, Turkalj, Cindrić, Borovac, Hrženjak, Abazi (od 54. Pralas), Krstanović (od 67. Cedrick), Budimir (cap) (od 73. Sukser), Hajduk, Radoš, Vojnić.
Trener: Goran Jelavić
NK Turopoljac: Kovačić, Martinić, Fabijančić (od 63. Čaić), Matasić (od 53. Halilić), Ilčić, Dejanović, Lučić (cap), Jandriš, Horvat, Preradović, Perić (od 63. Šutalo).
Trener: Milan Marinić
Igrač utakmice: Armin Abazi (Gradići)

Tekst i foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr