Prijava

Vaša prijava

Turopoljac pobijedio Zelengaj 1948

[]

U Kučama, na igralištu “v Kneja” odigrana je pripremna utakmica između NK Turopoljca i NK Zelengaja 1948 iz Zagreba. Vrijeme je bilo lijepo, sunčano, a teren dobro pripremljen za igru.

Obje ekipe bile su nekompletne, što zbog ozljeda, bolesti i/ili privatnih obveza igrača, ali to nije utjecalo na kvalitetu igre, pogotovo ne kod zelenih iz Kuča, koji su ovaj puta igrali u žutim dresovima.

Utakmica je počela minutom šutnje za pokojnog Davora Štubana, tajnika ZŠU VG, nekad i trenera Turopoljca, kao i za pokojnog Zlatka Cicu Kranjčara.

Igrači Turopoljca od samog su početka nametnuli svoj način igre i kontrolirali su loptu i događanja na terenu. Već u 11. minuti kapetan domaćih, Vjekoslav Lučić bio je u dobroj poziciji za postizanje gola nakon prodora Perića, ali pucao je preko gola. Udarac Dejanovića sa 18 m u 13. minuti završio je u korneru, nakon kojeg Begić puca pored gola.

Sredina terena pripala je domaćima, a u jednoj akciji u 19. min, Lučić se našao oči u oči s vratarom gostiju i pokušao ga prebaciti loptom, ali je golman ovaj put bio uspješniji.

U 25. min vidjeli smo “škarice” stopera domaćih Matasića u protivničkom kaznenom prostoru, nakon čega Horvat promašuje gol, što ispravlja već dvije min kasnije kada nakon “minijature” ispremiješa obranu gostiju i zabija za vodstvo.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još nekoliko udaraca prema golu gostiju (Martinić, Perić, Horvat), a u 43. min bilježimo i prvi ozbiljniji pokušaj gosriju kada  Fuček puca pored gola.

U drugom dijelu nadmoć domaćih se još pojačala, ulaskom Šandora napad je dodatno pojačan, a isti igrač je u svom praktički prvom dodiru u 50. min postigao svoj prvijenac u dresu Turopoljca nakon povratne lopte Begića.

Već u sljedećoj minuti, Šandor promašuje šansu nakon pogreške obrane gostiju, a gosti su najbliži pogotku bili u 58. min kada je Fuček pogodio prečku iz slobodnog udarca s 25 m.

Mladi Tomislav Šutalo, koji je danas odigrao vrlo dobru utakmicu, postigao je gol nakon dodavanja Šandora u 60. min, a već u sljedećoj minuti je Horvat promašio prazan gol nakon što je Šandor izbacio cijelu obranu gostiju iz igre.

Do kraja utakmice bilježimo još prečku Šutala, stativu Lučića i obranjeni udarac Horvatu.

Turopoljac je u ovoj utakmici potpuno nadigrao goste, trkački i taktički, a uz malo više koncentracije rezultat je mogao biti i veći. Nakon dužeg vremena, Turopoljac je odigrao jednu dobru, angažiranu i gledljivu utakmicu na terenu koji je bio dobro pripremljen.

Trener domaćih, Milan Marinić, bio je zadovoljan angažmanom igrača i njihovim pristupom igri što se i vidjelo na terenu, a i na rezultatu.

Trener gostiju, Davor Orsag smatra da su domaći potpuno zasluženo pobijedili i da su nadigrali njegove dečke i trkački i taktički.

NK Turopoljac – NK Zelengaj 1948 3:0 (1:0)

Kuče, igralište “v Kneja”. Nedjelja, 07.03.2021., u 11.00 sati, bez gledatelja. Vrijeme sunčano i prohladno, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Grgac (Buzin)

Strijelci: 1:0 – Horvat (27), 2:0 – Šandor (50), 3:0 Šutalo (60).

NK Turopoljac: Kovačić, Martinić, Begić, Matasić, Iličić, Anđelić, Šutalo, Dejanović, Lučić, Horvat, Perić. Još su igrali: Bedjić (vratar), Đuračić, Šandor, Klenović.

Trener: Milan Marinić

NK Zelengaj 1948: Fabečić, Fuštar, Debeljak, Čolić, Žitković, Živković, Fuček, Štefanac, Franić, Kuljanac, Ebeid. Još su igrali: Popović (vratar) i Klobučar.

Trener: Davor Orsag

Tekst i foto: Zlatan Sever