Prijava

Vaša prijava

Gorici bod u drami u Osijeku!

[]

Kako od sreće, do tuge, pa potpunog kaosa doći u samo nekoliko trenutaka, a onda se i vratiti natrag, pokazala je utakmica Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu. Većim dijelom utakmice bez puno pravih šansi, s puno nadmudrivanja u sredini, a na kraju – totalno ludilo. I svakome po bod.

Bila je to jedna vrsta šahovske partije na nogometnom terenu, u kojoj su uloge velemajstora preuzeli treneri, strateg Gorice Siniša Oreščanina i njegov kolega s osječke klupe Nenad Bjelica. Bio je pritom trener domaćina itekako svjestan onoga što je doživio u posljednjem sudaru s Goricom, kad je Osijek pao s 4-1, pa i ne čudi previše što je utakmici pristupio vrlo, vrlo oprezno. Tako je velikim dijelom bilo i zbog jako dobre Gorice, koja je taktički stajala perfektno.

I čekala je svoju šansu.

Malo se toga događalo u bilo kojem šesnaestercu u prvom poluvremenu, obje momčadi zatvarale su sve koridore prema svojem golu i neutralni gledatelji, lako je moguće, u tim su trenucima prebacivali program. No Gorica je znala što želi, po što je došla. Bilo je važno zadržati stabilnost otraga, neutralizirati sve opasnosti, a uz to je i prema naprijed naša momčad na trenutke pokazivala više nego renomirani domaćin.

Čekala je svoju šansu i – dočekala!

U 55. minuti Matar Dieye je pobjegao obrani domaćina, prvi njegov pokušaj obranio je golman Ivušić, no odbijenu loptu Matar je uspio pospremiti u gol.

Sve do posljednjih 15-ak minuta nije Osijek uspjevao nametnuti neki jači pritisak, odlično se Gorica branila, da bi ulaskom Santinija krenuli nabacivati. Bilo je tu opasnih situacija, a do izjednačenja je Osijek došao upravo onako kako je i isplanirao. Visoka lopta na Santinija, on je tu loptu primio, okrenuo se, a Junior Martinsson Ngouli ga je srušio. Damjan Bohar mirno je realizirao jedanaesterac.

Zabio je Osijek i za 2-1, već proslavio potpuni preokret, koji bi neodoljivo podsjetio na posljednje gostovanje u Gradskom vrtu, kad je Osijek pogodio za 2-1 u 97. minuti, no VAR je taj gol poništio zbog zaleđa. I ostavio hrabrim Goričanima vrijedan bod u džepu.

OSIJEK – GORICA 1-1
OSIJEK Stadion Gradski vrt. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek. Pomoćnici: Robi Kezele i Luka Pajić. Četvrti sudac: Marko Linić (Rijeka). VAR: Ivan Vučković. AVAR: Ivica Modrić (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Matar (55), 1-1 Bohar (90-11m)
OSIJEK: Ivušić – Silva (od 78. Miloš), Škorić, Guti, Jurčević (od 69. Santini) – Žaper – Bočkaj, Pilj (od 69. Kleinheisler), Jugović, Bohar – Mierez (od 78. Erceg). Trener Nenad Bjelica.
GORICA: Banić – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec (od 62 Junior), Suk – Špikić, Nimely (od 56. Mitrović), Lovrić (od 90. Hamad) – Matar. Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Škorić, Silva, trener Bjelica (Osijek), Nimely, Junior, Mitrović (Gorica)