Prijava

Vaša prijava

Derbi za početak! Lukavec na Ravnicama nastavlja lov na 3. HNL

[]

Dugo su nogometaši amateri čekali, biti na stand-byu, a potvrda da se njihova prvenstva vraćaju u pogon stigla je u – pet do 12. Konkretno, nogometaši Lukavca, lidera 4. HNL, dan ranije su saznali da u subotu u 15 sati igraju protiv Ravnice, najvećeg rivala, prvog pratitelja na tablici… I to u gostima.

– Takva su vremena i moramo se na to priviknuti. Nema kukanja! – kaže trener Lukavca Slaven Batovanja.

Ovom je utakmicom, velikim derbijem, trebao biti zaključen jesenski dio prvenstva, no “lockdown” je to spriječio. I umjesto na kraju jeseni igrat će se na početku proljeća.

– Jako mi je žao što se nije igralo jesenas. U tom trenutku bili smo u jako dobrom rezultatskom nizu i za nas bi sigurno bilo dobro da nije bilo odgode. Međutim, dan prije utakmice sve su zatvorili i otkazali, iako osobno mislim da jedan dan ništa ne bi promijenio. A sad smo dobili puno problema s nadoknadama i rasporedom. Kažem, u tom trenutku moja je momčad bila u boljem tonusu, a kako će sad biti, tek ćemo vidjeti – kazao je Batovanja.

Trener Slaven Batovanja s optimizmom čeka nastavak prvenstva

Rastali su se Lukavčani uoči tog odgođenog posljednjega kola, prvo malo odmorili, pa radili svaki za sebe, a na kraju i zajedno krenuli u iščekivanje početka.

– Teško je Lukavec uspoređivati s drugim klubovima, jer ovaj klub je doista kao jedna obitelj. Čujem se s predsjednikom i dopredsjednikom tri, četiri puta na dan, a imamo grupu s igračima, u koju sam slao treninge. Koliko je tko odradio, znaju samo oni, ali sigurno ih je velik dio odradio te pretpripreme. Imam veliko povjerenje u svoje igrače, iako za dvojicu, trojicu znam da sigurno nisu to odradili, ha, ha. Međutim, moji igrači su generalno veliki natjecatelji, većinom mladi igrači željni uspjeha i jako su napaljeni na ovaj nastavak prvenstva. Igramo na kartu ekstremne motivacije i idemo napraviti povijesni uspjeh za ovaj klub – ambiciozan je trener Batovanja, koji je nabrojao i promjene u igračkom kadru u odnosu na jesen.

– Napustio nas je Fran Matić, otišao je u Klas Mičevec, a doveli smo jedno renomirano ime s prvoligaškim i drugoligaškim iskustvom, 35-godišnjeg Marija Metera. U posljednje vrijeme igrao je u Vinogradaru, Jarunu i Lučkom, dugo smo ga željeli, a sad se konačno sve poklopilo. Doveli smo i mladog veznjaka Dina Konjevoda, koji je u JŽNL-u zabijao 15 golova po sezoni kao vezni igrač. Jesenas je bio u Kurilovcu, no nije dobio priliku i došao je k nama. Već na prvim treninzima pokazao je da će biti pojačanje. Zabio nam je nevjerojatan gol u derbiju s Dinamom iz Jakovlja. Budući da je 2001. godište, predlagao sam ga i za juniore Gorice, jer to je zaista dobar igrač – uvjeren je trener.

Kolega s druge strane u subotu mu neće biti čovjek koji je to trebao biti jesenas, jer u međuvremenu su Ravnice promijenile trenera.

– Teško mi se u to miješati, ali iskreno mi je neshvatljivo. Klub koji je ušao iz pete u četvrtu ligu, drugi je na tablici bez ijednog poraza promijeni trenera… Ne znam što se dogodilo, ali neshvatljive su mi takve stvari – čudi se Batovanja, dodavši kako će ovo biti neke drukčije Ravnice:

– Novi trener jako je promijenio stil igre, promijenio je sustav, puno je ofenzivniji, igraju s visokim presingom, s puno igrača u završnici… Tko će tu biti bolji, vidjet ćemo. Igor Čagalj po novome igra libera u obrani s trojicom, komandira cijelom defenzivom i jako puno znači za Ravnice. Došao im je i brat igrača Gorice Krešimira Krizmanića, imaju snažan turopoljski pečat – zaključio je Batovanja.

Jesen je za njegov Lukavec bila ludo uspješna, a nastavak slijedi. Počevši od subote u 15 sati.