Prijava

Vaša prijava

Jedinstvena županijska nogometna liga nastavlja s natjecanjem

[]

U skladu s odlukom nacionalnog stožera Civilne zaštite kojom se odobrava početak natjecanja u amaterskim ligama, ovog vikenda, 13. i 14. ožujka počinje i proljetni dio nogometne sezone u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi (JŽNL), u kojoj seu natječe i 6 klubova iz NS Velika Gorica. Iako mjere ne dozvoljavaju dolazak gledatelja na utakmice, već i samo odobrenje igranja  amaterima dovoljan je razlog za (bar privremeno) veselje zbog povratka nogometa na lokalna igrališta. Iako će klubovi i dalje biti najveće žrtve zbog zabrane dolaska gledateljima, a što će se kasnije odraziti i na klupske financije (kojih je ionako teško prikupiti dovoljno), nastavak prvenstva donosi određeni optimizam za budućnost. A valjda će se i cjepivima poboljšati stanje u borbi protiv pandemije…

No, vratimo se m i nogometu, konkretnije JŽNL. Sve utakmice počinju u 15 sati, a od turopoljskih klubova, jedino Mraclin igra kod kuće. Evo parova:

Mraclin – Vatrogasac (Zdenci)
Nedjeljnja utakmica na “Novoj grabi” trebala bi biti jednosmjerna, jer iako je Pancirova na klupi zamijenio Milanović, igrački kadar ostao je skoro isti što bi trebalo značiti da je Mraclin i dalje jak. Nakon 8 uzastopnih pobjeda u jesenskom dijelu prvenstva, ovo bi po svemu sudeći trebala biti i deveta pobjeda. Iako su se Vatrogasci pojačali ove zime, to ne bi trebao biti veći problem za domaćina. I zato sve osim povjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje.

Samobor – Lomnica
Lomnički Boemi putuju na noge lideru prvenstva i sve osim pobjede Samoboraca bilo bi iznenađenje. Samobor je jasno deklarirao da želi plasman u viši razred amaterskog nogometa, ima prednost prednost od jednog boda i utakmicu manje i svakako računa o sva tri boda. U Lomnici je došlo do smjene trenera prije dva tjedna i umjesto Romana Župetića na klupu je sjeo Stjepan Štef Deverić. Proces upoznavanja s ekipom sigurno je još u rijeku, ali vjerujemo da igrači nisu zaboravili igrati nogomet. Svejedno, prednost je na strani domaćina.

Dinamo (J) – Ban Jelačić (V)
Vukovinski Vukovi idu na neugodno gostovanje u Jakovlje, ali Stefan Rajić je dobro posložio ekipu i Vukovima ne igra ulogu igraju li doma ili vani. U prvom kolu, u Vukovini, Dinamo je protunapadima i golovima Konjevoda pobijedio 3:1, a ne bi bilo iznenađujuće da ove nedjelje rezultat bude opet isti. I ovaj put za goste.

Naftaš – Polet (Buševec)
Naftaš ne krije želju za plasmanom u viši rang hrvatskog amaterskog nogometa, a infrastrukturni objekti im daju potpuno pravo na tu želju. I igrački su dobri, ali imali su određenih oscilacija u igri pa možda nisu na onoj poziciji na kojoj bi voljeli biti. A u goste im dolazi Polet, ničim opterećen, osim željom za dobrom igrom što bi im moglo pomoći da pripreme iznenađenje na Zelanjaku. Iako predsnot je ipak na strani domaćina.

25.10.2020. Kuče. Jedinstvena županijska nogometna liga – 12. kolo: NK Turopoljac – NK Rakovec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sveta Nedelja – Turopoljac
Gostovanje zelenih u Svetoj Nedelji neće biti lako, jer Sveta je Nedelja sastavljena od vrlo dobrih igrača, dobrih tehničara i uigranih. Ako tome dodamo da je Turopoljac zimus napustio Mlinarić, a zatim da se ozlijedio i Šestok, teško je očekivati kvalitetno nadigravanje u sredini terena. Ali, zato je tu Marijo Šandor koji u duetu s Horvatom i u suradnji s ostalim igračima može napraviti pomutnju u obrambenim redovima domaćina. Nadamo se da će tako i biti, ali svejedno mala prednost ide domaćinu.

Stupnik – Klas
Klas se pojačao ove zime s ciljem napuštanja opasne zone za ispadanje. Hoće li to biti dovoljno za pozitivni rezultat u Stupniku, teško je reći, jer i jače ekipe na terenu Stupnika nisu imale šanse.  Antonio Kundih i ostatak ekipe iz Mičevca morao bi imati posebni dan u Stupniku, a neka tako i bude.

Ostali parovi JŽNL su:
Sloga (Križ) – TOP, Vinogradar – Strmec (Bedenica) i Rakov Potok – Rakovec.

1. ŽUPANIJSKA LIGA ISTOK
U 1. ŽNL Istok natječe se 7 klubova iz NS VG., i to: NK Kupa (Pokupsko), NK Vatrogasac (Kobilić), NK Meštrica (Gornja Lomnica), NK Mladost (Obrezina), NK Dinamo Hidrel (Novo Čiče), NK Buna (Mala Buna) i NK Posavec (Orle). Parovi su:

NK POSAVEC – NK MEŠTRICA
Nogometaši Posavca sigurno su osokoljeni pobjedom protiv Gradića u kupu GVG i to će im biti dovoljan motiv za dobru igru. No, i Meštrica igra dobar nogomet, pojačala se ove zime i ako se želi uključiti u borbu za vrh, mora ići na pobjedu u ovom susretu. Prednost ide gostima.

NK GAJ – NK DINAMO HIDREL
Dinamo Hidrel trenutno bolje stoji na tablici i u ovom susretu blagi je favorit, iako je “svatko gazda u svom dvorištu”, pa to ne treba isključiti ni u ovom susretu.

NK VATROGASAC – NK LONJA
Idealna prilika Vatrogascima iz Kobilića da pobjedom preskoče suparnika na tablici i najozbiljnije se uključe u borbu za vrh. Prednost domaćeg terena daje prednost Vatrogascu za pobjedu u ovom susretu.

NK OSTRNA – NK MLADOST
Mladostaši iz Obrezine nemaju puno izbora u ovoj utakmici ako žele zadržati priključak za vodećim Kloštrom. Iako se igra u Ostrni, kvaliteta Mladosti trebala bi biti dovoljna za nova tri boda na kontu gostiju.

NK KUPA – NK BUNA
Kupa je ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, dok bi za Bunu mogli reći da je se sjećamo i u boljim izdanjima. Domaćin će sigurno “nošen” navijanjem “Kupa Boysa” dati sve od sebe za nova tri boda na svom kontu. Ali, kad su susjedski derbiji u pitanju, pobjednik se ne može progalsiti unaprijed…

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK
U 2. ŽNL Istok NS VG ima samo jednog predstavnika, NK Turopolje iz Turopolja.

NK TUROPOLJE – NK ŽABNICA
Turopoljci su trenutno drugi na tablici, iza vodećeg Brcka. Žabnica ne bi trebala predstavljati veći problem za Turopoljce na Leštatu, ako žele ravnopravno nastaviti utrku za prvaka sa Brckom.  Iako bodove ne treba upisivati unaprijed, ova tri bi morala ostati na kontu domaćina. Na kraju ove najave, svim klubovima NS VG želimo dobre rezultate, fer i korektnu igru i što manje ozljeda, pogotovo onih ozbiljnijih. Naravno, želja je i da prvenstvo završi prema planu, s odigranim svim utakmicama. Sretno!

Tekst: Zlatan Sever/Cityportal.hr

02.08.2020. Kobilić. NK Vatrogasac – NK Turopolje, pripremna utakmica. Foto: David Jolić/cityportal.hr


63. županijsko natjecanje mladih tehničara