Prijava

Vaša prijava

Turopoljac potopljen u Rakitju

[]

Proljetni dio sezone u JŽNL, Turopoljac je otvorio utakmicom protiv GNK Svete Nedelje, na terenu HNK Tigar u Rakitju. Vremenske prilike kao da su bile protiv odluke stožera o popuštanju mjera za amaterske nogometaše, jer je kiša, a na momente čak i pahulje snijega ugođaj vremena približavale zimi, a ne proljeću. Količina kiše koja je pala u svega par sati, natopila je i potopila terene  tako da su uvjeti bili na rubu regularnosti. Čak su i djelitelji pravde prije početka utakmice razmišljali o eventualnoj odgodi utakmice, ali ipak su odustali od te ideje. Kasnije će se pokazati kao loša odluka, pogotovo za Turopoljac!

Utakmica je počela laganim privikavanjem na skliski i mokri teren, lopta je bila brza i teško ju je bilo kontrolirati. I u jednoj takvoj situaciji, lopta je došla do kapetana gostiju Lučića koji je iskosa s lijeve strane uspio iz drugog pokušaja zatresti mrežu domaćeg vratara. Lijep početak za nogometaše Turopoljca. U sljedećih nekoliko miinuta Lučić se još jednom našao u prilici, ali nije bio uspješan kao prvi puta, da bi i Horvat pucao preko gola. A domaćin je prvi udarac prema golu uputio preko Mišure u 18. minuti.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Jedna krivo procijenjena lopta gostujućeg stopera izbacila je u šansu igrača domaćih Brujića, ali nije bio precizan. Po teškom i namočenom terenu nije bilo neke ljepote u igri, ali domaćin je još jednom ozbiljnije priprijetio u 27. minuti, da bi pred sam kraj poluvremena, u 44. minuti, igrač Svete Nedelje Biščan zabio gol u lijevi gornji kut golmana gostiju Kovačića. Nismo bili sigurni je li to bio udarac ili pokušaj vraćanja lopte u kazneni prostor, ali u svakom slučaju, lopta je završila u mreži. Na radost i veselje domaćina i čuđenje i žalost gostiju.

U drugi dio domaći igrači ušli su puno angažiranije i odlučnije, pa su već nakon nekoliko minuta, točnije u 51. minuti poveli 2:1 golom Aljinovića koji je uspješno izbjegao zaleđe gostujuće obrane.
Zeleni iz Kuča u drugom su dijelu teško osvajali protivničku polovicu terena i rijetko su dolazili do kaznenog porostora domaćina. U tom periodu igre, domaćin je osvajao više lopti u duelima i pritiskao goste prema njihovom golu sve dok u 71. minuti Biščan nije dao svoj drugi gol udarcem sa 20-tak metara s lijeve strane u suprotni kut Kovačića, koji je loptu ispratio samo pogledom. Tada je postalo jasno da su Turopoljčeve nade gotove i da više nema povratka u utakmicu.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Tako je i bilo. Situaciju je dodatno pogoršao Brujić koji je prošao obrambene redove gostiju i zabio pored nemoćnog Kovačića za 4:1, da bi pred sam kraj jednu gužvu u vodi na crti gola gostiju bolje iskoristio domaći igrač Adžaga i uz Paradžika koji je loptu pokušao izbaciti sa gol crte, ugurao loptu u gol za konačnih 5:1. Čim su gosti krenuli s centra, sudac je označio kraj susreta.

U utakmici je zbog nesportskog ponašanja i povlačenja za dres protivničkog igrača, pokazano 5 žutih kartona, od čega 2 domaćinima i 3 gostima.

Utakmica je zasluženo pripala domaćoj ekipi koja se bolje priviknula na uvjete na igralištu, bila odlučnija i samouvjerenija u svojoj igri, a u konačnici, bila je i efikasnija. Kako je rekao njihov trener Damir Kovačić, pokazalo se koliko je bilo bitno trenirati i imati po 18-20 igrača na svakom treningu. Na ovakvim terenima se to najboljle vidi.

Što se tiče Turopoljca i njegove igre, očito je da nešto nedostaje u cijeloj toj priči i da loši uvjeti za igranje ne mogu biti opravdanje za ovakav poraz. Svakako ostaje na struci da nađe rješenje za trenutni pad u igri zelenih iz Kuča.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Jedinstvena županijska liga 2020./2021. – 18. kolo
GNK Sveta Nedelja – NK Turopoljac 5:1 (1:1)
Rakitje, igralište HNK Tigar. Nedjelja, 14.03.2021., u 15.00 sati, bez gledatelja. Vrijeme kišovito, hladni, teren blatnjav, izuzetno težak za igru.
Glavni sudac: Holetić Martin (Samobor). Pomoćnici: Čunović Marija (Gornja Zdenčina) i Batušić Ivan (Cvetković). Delegat: Ivanec Slavko (Sveta Nedelja).
Strijelci: 0:1 – Lučić (7), 1:1 – Biščan (44, 2:1 – Aljinović (51), 3:1 – Biščan ((71), 4:1 – Brujić (82), 5:1 – Adžaga (89).
GNK Sveta Nedelja: Kovačić Željko, Burnik David, Galić Ivan Donald (od 80. Adžaga), Frajt Darko, Jurić Tomislav, Gavran Luka, Biščan Fran, Aljinović Toni (od 86. Žabić Vedran), Brujić Nikica, Mišura Antonio (od 64. Leskovar Domagoj), Filipović Luka.
Trener: Damir Kovačić
NK Turopoljac: Kovačić Petar, Halilić Dino, Matasić Mario, Paradžik Marko, Begić Robert, Jandriš Mijo (od 46. Šutalo Tomislav), Lučić Vjekoslav (C) (od 73. Jaki Leon), Dejanović Filip (od 73. Anđelić Mile), Horvat Tomislav, Šandor Marijo, Martinić Stjepan (od 59. Preradović Marko).
Trener: Milan Marinić
Igrač utakmice: Biščan Fran (Sveta Nedelja)

Tekst i foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr