Prijava

Vaša prijava

FOTO: Plesni klub Barbara ima novo vodstvo

[]

21.03.2021. Velika Mlaka. Plesni klub Barbara ima novo vodstvo. Vlado Palac i Štefica Krilčić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velike promjene dogodile su se na 13. sjednici Skupštine Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka) održane putem aplikacije ZOOM, u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine. Razriješeni su dužnosti dosadašnji predsjednik Vlado Palac i tajnica Katarina Matanović (oboje su naveli osobne razloge), a razriješeni su također i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, koji su se povukli. Podnesena izvješća za 2020. godinu o radu kluba (Petra Ružić) i financijama (Vlado Palac) su usvojena, a Petra Ružić je predstavila plan rada i financija kluba za 2021. godinu.

Nova predsjednica je Štefica Krilčić (članica kluba od njegovog osnutka, dosadašnja predsjednica Nadzornog odbora), dopredsjednica je Lucija Palac (članica kluba od 2013. kao juniorka, kasnije trenerica i sutkinja), tajnica je Petra Ružić (dugogodišnja članica, dopredsjednica Upravnog odbora u posljednje dvije godine). Novoizabrane klupske čelnice, prema aktualnim izmjenama Statuta, čine i Upravni odbor kluba u trajanju od 4 godine.

21.03.2021. Velika Mlaka. Plesni klub Barbara ima novo vodstvo. Katarina Matanović i LucijaPalac. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nadzorni odbor je također posve promijenjen i za naredne 4 godine izabrane su Ivana Mišević (predsjednica), Gordana Grujo i Gordana Masnica (članice).

Pandemija korona virusa odnosno epidemiološke mjere za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje traju već duže od godinu dana izazvao je odlazak mažoretkinja iz kluba. Posljednji javni nastup mažoretkinja PK Barbara bio je na Regionalnom prvenstvu mažoretkinja Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT), regija Sjever 2, održanom u organizaciji Kutinskih mažoretkinja u Kutini (nedjelja, 08. ožujka 2020. godine). To je bio kvalifikacijski turnir (drugi od tri) za Državno prvenstvo koje je trebalo biti održano u Sv. Ivanu Zelini (30. – 31. svibnja 2020.).

Nažalost, pandemija korona virusa (i njegovih inačica) suspendirala je kompletan mažoret sport u Europi i ta ”suspenzija” traje još uvijek.

Galerija fotografija